X
Emergència per sequera!
Documents
Bases del procés participatiu

NORMES DE FUNCIONAMENT DEL PROCÉS PARTICIPATIU ‘TU TRIES´

BLOC I. DISPOSICIONS GENERALS
Apartat 1. Objectius del procés participatiu
Apartat 2. Principis generals

BLOC II. ABAST DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Apartat 3. Persones cridades a participar
Apartat 4. Marc del procés participatiu
Apartat 5. Calendari del procés participatiu

BLOC III. CONTINGUTS I CANALS DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Apartat 6. Informació inicial sobre el procés participatiu
Apartat 7. Qüestionari de propostes
Apartat 8. Enquesta de priorització

BLOC IV: RETORN DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Apartat 9. Retorn del procés participatiu

BLOC I. DISPOSICIONS GENERALS
Apartat 1. Objectius del procés participatiu
Generar la implicació dels jovent del poble en la tria d´una nova activitat/s de lleure a organitzar durant aquest any 2018, a càrrec de la partida de 5.000 euros escollida per l´equip tècnic dels Pressupostos Participatius 2018.

Apartat 2. Principis generals
2.1. El procés participatiu s´adequa als principis de transparència, publicitat, claredat, accés a la informació, neutralitat institucional, primacia de l´interès col·lectiu, inclusió i protecció de dades de caràcter personal.
2.2. El procés participatiu garanteix les fases d´informació, valoració de propostes, avaluació i retiment de comptes.

BLOC II. ABAST DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Apartat 3. Persones cridades a participar
3.1. En la fase d´aportacions ciutadanes, podran participar tots aquells joves d´entre 14 i 30 anys residents o vinculats a Llavaneres, per motiu d´estudis o altres.
3.2. La fase de priorització de les propostes es farà a través d´un formulari publicat a la minisite de Participació Ciutadana www.ajllavaneres.cat/participacio. Per participar-hi, caldrà estar empadronat a Llavaneres i tenir entre 14 i 30 anys.
3.3. La campanya es farà extensiva a tots els joves de la població a través d´una trobada informativa dijous 1 de març, a les 19.30 hores, al Casal de Joves, i d´un calendari de reunions específiques amb els alumnes d´ESO i de Batxillerat de l´Institut Llavaneres (annex 1), del 21 de febrer al 21 de març, així com de difusió de la campanya a les entitats locals i als responsables tècnics de les diverses àrees de l´Ajuntament que més relació puguin tenir amb els joves del municipi.
Apartat 4. Marc del procés participatiu
4.1. El procés participatiu assegurarà l´existència dels mecanismes adequats per tal que tota la ciutadania que compleixi els requisits de l´apartat 3 pugui aportar propostes per a la tria d´una nova/es activitat/s a la població durant el present exercici.
4.2. Les propostes i aportacions rebudes per part de la ciutadania hauran de basar-se en els principis de respecte, igualtat i equitat i de cerca de l´interès col·lectiu.
4.3. Seran descartades automàticament totes aquelles propostes o aportacions que no compleixin els criteris de l´apartat 4.2 i aquelles que vagin en contra dels drets fonamentals individuals i col·lectius, i que superin el pressupost destinat a càrrec del Pressupost Participatiu.
Apartat 5. Calendari del procés participatiu
5.1. El procés participatiu s´iniciarà amb les reunions a l´Institut Llavaneres (segons el calendari previst a l´annex 1) i amb una sessió informativa al Casal de Joves de Sant Andreu de Llavaneres (dijous 1 de març de 2018, a les 19.30 hores).
5.2. La fase de recollida de propostes es farà entre el 21 de febrer i el 21 de març de 2018, ambdós inclosos. Durant aquest període l´Ajuntament habilitarà els canals participatius descrits al capítol III d´aquestes Normes.
5.3. Del 22 al 27 de març s´avaluaran les propostes presentades i s´elaborarà el formulari de priorització.
5.4. La fase de priorització es portarà a terme del 28 de març al 5 d´abril, ambdós inclosos. Durant aquest període l´Ajuntament habilitarà els canals participatius descrits al capítol III d´aquestes Normes.
5.5. La presentació final i el retorn dels resultats del procés participatiu es realitzarà durant el mes d´abril de 2018.

BLOC III. CONTINGUTS I CANALS DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Apartat 6. Informació inicial sobre el procés participatiu
6.1. En aquesta primera fase del procés, l´Ajuntament presentarà als joves la informació de base, els objectius, els canals i el calendari del procés participatiu per tal de garantir el dret d´accés a la informació i de participació de totes aquelles persones cridades a participar en el procés participatiu.
6.2. La informació, per tal d´afavorir el màxim accés al procés, es vehicularà com a mínim a través dels següents canals:
6.2.1. La realització d´una sessió de presentació del procés participatiu ‘Tu tries´, prevista per al dijous 1 de març de 2018.
6.2.2. La realització de sessions informatives als alumnes d´ESO i de Batxillerat de l´Institut.
6.2.3. La publicació de tota la informació del procés participatiu a través del web municipal: http://ajllavaneres.cat/participacio
Apartat 7. Qüestionari de propostes
7.1. El qüestionari de propostes estarà disponible en format paper i també en format electrònic, al qual podran participar-hi totes les persones contemplades a l´apartat 3.1 d´aquestes Normes de Funcionament
7.2. El qüestionari en paper estarà disponible durant les reunions al Casal de Joves i a l´Institut, i posteriorment en una bústia que es deixarà instal·lada al Casal (passeig Mare de Déu de Montserrat, 39).

7.3. El qüestionari electrònic estarà accessible a través del web municipal: http://ajllavaneres.cat/participacio
7.4. El qüestionari de propostes (annex 2) estarà estructurat en les següents parts:
4.1. La detecció de necessitats al poble per als joves de 14 a 30 anys
4.2. La priorització d´activitats de lleure
4.3. El plantejament de propostes
4.4. Les dades personals
El període per donar resposta al qüestionari està previst del 21 de febrer al 21 de març de 2018.

Apartat 8. Anàlisi dels resultats
8.1. Les Regidories de Participació Ciutadana i de Joventut analitzaran els resultats recollits als formularis de propostes entre el 22 i el 27 de març i elaboraran el formulari de priorització, que quedarà actiu del 28 de març al 5 d´abril.
Apartat 9. Priorització de la nova/es propostes de lleure per als joves de Llavaneres
9.1. La priorització de les noves propostes de lleure per als joves de Llavaneres s´obrirà exclusivament a les persones contemplades a l´apartat 3.2 d´aquestes Normes de Funcionament.
9.2. La priorització es farà del 28 de març al 5 d´abril a través d´un formulari web, en la qual s´indicaran les opcions a prioritzar.
9.3. L´Ajuntament obrirà un període de nou dies naturals per recollir les opinions dels participants en el procés participatiu.
9.4. les votacions es faran de manera telemàtica a través d´un formulari web que es publicarà al mini site de Participació Ciutadana www.ajllavaneres.cat/participacio.
9.5. Només s´acceptarà una votació per persona. A l´hora d´emplenar la butlleta caldrà indica el número d´un document oficial d´identitat vàlid que haurà de correspondre a una persona empadronada a Llavaneres i nascuda entre els anys 1987 i 2003. Es farà un seguiment de la participació a través de la llista del padró municipal per tal d´evitar que una persona enviï més d´un formulari. L´Ajuntament garantirà la protecció de les dades personals.
9.6. El còmput de butlletes s´efectuarà els dies posteriors a la finalització del període especificat al punt 9.2.
9.7. El còmput de qüestionaris es realitzarà per part de la tècnica de Participació Ciutadana.
9.8. Només es consideraran vàlids a efectes de còmput els formularis emplenats d´acord amb les indicacions especificades en la mateixa butlleta.


BLOC IV: RETORN DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Apartat 10. Retorn del procés participatiu.
10.1. L´Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres garantirà el retorn a la ciutadania dels resultats del procés participatiu com a mecanisme de transparència i retiment de comptes.
10.2. El retorn haurà d´incloure dues vessants:
10.2.1. La memòria del procés participatiu amb una síntesi de les aportacions realitzades per la ciutadania a través del qüestionari de propostes.
10.2.2. La informació de la proposta resultant de la priorització que s´explica a l´apartat 9.
10.3. El retorn es realitzarà mitjançant el web municipal i la realització d´una acció comunicativa al conjunt del municipi.

Versió per imprimir
^