Documents
Bases del procés participatiu

NORMES DE FUNCIONAMENT DEL PROCÉS PARTICIPATIU ‘TU TRIES´

BLOC I. DISPOSICIONS GENERALS
Apartat 1. Objectius del procés participatiu
Apartat 2. Principis generals

BLOC II. ABAST DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Apartat 3. Persones cridades a participar
Apartat 4. Marc del procés participatiu
Apartat 5. Calendari del procés participatiu

BLOC III. CONTINGUTS I CANALS DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Apartat 6. Informació inicial sobre el procés participatiu
Apartat 7. Qüestionari de propostes
Apartat 8. Enquesta de priorització

BLOC IV: RETORN DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Apartat 9. Retorn del procés participatiu

BLOC I. DISPOSICIONS GENERALS
Apartat 1. Objectius del procés participatiu
Generar la implicació de les entitats i els clubs locals, però també de persones interessades en el món de l´esport, a títol individual, en la tria de noves activitats i/o l´adquisició de nous materials durant aquest any 2018, a càrrec de la partida de 8.000 euros reservada per part de la Regidoria d´Esports.

Apartat 2. Principis generals
2.1. El procés participatiu s´adequa als principis de transparència, publicitat, claredat, accés a la informació, neutralitat institucional, primacia de l´interès col·lectiu, inclusió i protecció de dades de caràcter personal.
2.2. El procés participatiu garanteix les fases d´informació, valoració de propostes, avaluació i retiment de comptes.

BLOC II. ABAST DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Apartat 3. Persones cridades a participar
3.1. En la fase d´aportacions ciutadanes, hi podrà participar tothom, sense límit d´edat, ja siguin residents o vinculats a Llavaneres, per motiu d´estudis, pràctica esportiva o altres.
3.2. La fase de priorització de les propostes es farà a través d´un formulari publicat a la minisite de Participació Ciutadana www.ajllavaneres.cat/participacio. Per participar-hi, caldrà estar empadronat a Llavaneres i tenir 16 anys o més.
3.3. La campanya es farà extensiva a tota la població mitjançant difusió a través del web municipal i de les xarxes socials, així com d´informació directa a les entitats i als membres de la Comissió Municipal d´Esports.
Apartat 4. Marc del procés participatiu
4.1. El procés participatiu assegurarà l´existència dels mecanismes adequats per tal que tota la ciutadania que compleixi els requisits de l´apartat 3 pugui aportar propostes per a la dinamització de la pràctica esportiva al municipi durant el present exercici.
4.2. Les propostes i aportacions rebudes per part de la ciutadania hauran de basar-se en els principis de respecte, igualtat i equitat i de cerca de l´interès col·lectiu.
4.3. Seran descartades automàticament totes aquelles propostes o aportacions que no compleixin els criteris de l´apartat 4.2 i aquelles que vagin en contra dels drets fonamentals individuals i col·lectius, i que superin el pressupost destinat per la Regidoria d´Esports.
Apartat 5. Calendari del procés participatiu
5.1. El procés participatiu s´iniciarà a partir de l´anunci en el Consell Municipal d´Esports.
5.2. La fase de recollida de propostes es farà entre el 26 de març i el 15 d´abril de 2018, ambdós inclosos. Durant aquest període l´Ajuntament habilitarà els canals participatius descrits al capítol III d´aquestes Normes.
5.3. Del 16 al 20 d´abril s´avaluaran les propostes presentades i s´elaborarà el formulari de priorització.
5.4. La fase de priorització es portarà a terme del 23 d'abril al 1 de maig, ambdós inclosos. Durant aquest període l´Ajuntament habilitarà els canals participatius descrits al capítol III d´aquestes Normes.
5.5. La presentació final i el retorn dels resultats del procés participatiu es realitzarà durant el mes de maig de 2018.

BLOC III. CONTINGUTS I CANALS DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Apartat 6. Informació inicial sobre el procés participatiu
6.1. En aquesta primera fase del procés, l´Ajuntament presentarà la informació de base, els objectius, els canals i el calendari del procés participatiu per tal de garantir el dret d´accés a la informació i de participació de totes aquelles persones cridades a participar.
6.2. La informació, per tal d´afavorir el màxim accés al procés, es vehicularà com a mínim a través dels següents canals:
6.2.1. La realització d´una sessió de presentació del procés participatiu.
6.2.2. La publicació de tota la informació del procés participatiu a través del web municipal: http://ajllavaneres.cat/participacio i la seva difusió a través de les xarxes socials, cartelleria municipal, entre d´altres mecanismes.


Apartat 7. Qüestionari de propostes
7.1. El qüestionari de propostes estarà disponible en format electrònic a través del web municipal: http://ajllavaneres.cat/participacio i podran emplenar-lo totes les persones contemplades a l´apartat 3.1 d´aquestes Normes de Funcionament
7.2. El qüestionari de propostes estarà estructurat en les següents parts:
4.1. La detecció de necessitats al poble en matèria esportiva
4.2. La priorització d´activitats de lleure i de compra de material
4.3. El plantejament de propostes
4.4. Les dades personals
El període per donar resposta al qüestionari està previst del 26 de març al 15 d´abril de 2018.

Apartat 8. Anàlisi dels resultats
8.1. Les Regidories de Participació Ciutadana i d´Esports analitzaran els resultats recollits als formularis de propostes entre el 16 i el 20 d´abril i elaboraran el formulari de priorització, que quedarà actiu del 23 d´abril a l'1 de maig.

Apartat 9. Priorització de la nova/es propostes esportiva per a Llavaneres
9.1. La priorització de les propostes s´obrirà a les persones contemplades a l´apartat 3.2 d´aquestes Normes de Funcionament.
9.2. La priorització es farà del 23 d'abril a l'1 de maig a través d´un formulari web, en la qual s´indicaran les opcions a prioritzar, que apareixeran pressupostades econòmicament.
9.3. L´Ajuntament obrirà un període de set dies naturals per recollir les opinions dels participants en el procés participatiu.
9.4. Les votacions es faran de manera telemàtica a través d´un formulari web que es publicarà al mini site de Participació Ciutadana www.ajllavaneres.cat/participacio.
9.5. Només s´acceptarà una votació per persona. A l´hora d´emplenar la butlleta caldrà indicar el número d´un document oficial d´identitat vàlid que haurà de correspondre a una persona empadronada a Llavaneres i en data de 23 d'abril de 2018 hagi complert 16 anys d´edat. El sistema garantirà que les persones que emplenin el formulari compleixin aquests requisits, segons la llista del padró municipal. L´Ajuntament garantirà la protecció de les dades personals.
9.6. El còmput de butlletes s´efectuarà els dies posteriors a la finalització del període especificat al punt 9.2.
9.7. El còmput de qüestionaris es realitzarà per part de la tècnica de Participació Ciutadana.
9.8. Només es consideraran vàlids a efectes de còmput els formularis emplenats d´acord amb les indicacions especificades en la mateixa butlleta.

BLOC IV: RETORN DEL PROCÉS PARTICIPATIU
Apartat 10. Retorn del procés participatiu.
10.1. L´Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres garantirà el retorn a la ciutadania dels resultats del procés participatiu com a mecanisme de transparència i retiment de comptes.
10.2. El retorn haurà d´incloure dues vessants:
10.2.1. La memòria del procés participatiu amb una síntesi de les aportacions realitzades per la ciutadania a través del qüestionari de propostes.
10.2.2. La informació de la proposta resultant de la priorització que s´explica a l´apartat 9.
10.3. El retorn es realitzarà mitjançant el web municipal i la realització d´una acció comunicativa al conjunt del municipi.

Versió per imprimir
^