X
Estat d'alarma: Covid-19.
Ca l'Alfaro
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 31.01.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Festa del Pèsol 2
La 20a Festa del Pèsol ja té data de celebració!

L'esdeveniment gastronòmic es durà a terme del 12 al 14 d'abril, i inclourà sorpreses i noves activitats per commemorar vint anys de vida.

La data de la Festa, així com altres qüestions, es van decidir en una reunió convocada per la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme.

La Festa del Pèsol d'enguany ja té data de celebració. Tindrà lloc dels dies 12 al 14 d'abril i, la Mostra Gastronòmica del Pèsol, com cada any, serà de l'1 al 30 d'abril. D'aquesta manera, l'esdeveniment, un dels més esperats de l'any pels llavanerencs i llavanerenques, arriba a la seva 20a edició en plena forma i carregada de sorpreses que s'aniran revelant a mesura que s'acostin els dies.

La data es va escollir durant la reunió de treball, celebrada el passat 28 de gener a Ca l'Alfaro. Seguint el seu caràcter participatiu, i per tal de recollir les opinions i suggeriments i definir les activitats d'aquesta vintena edició, la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme va organitzar la reunió, realitzada entre membres de l'Ajuntament i productors, restauradors i comerciants del municipi. En aquesta trobada també es van poder tractar altres temes en relació a la nova entrega de la Festa, com poden ser l'assignació del restaurant per a elaborar la recepta del pèsol, que es publicarà al programa. Així, es va acordar que els escollits són els restaurants Can Perich i La Riera. D'altra banda, es va dur a terme la proposta del preu de venda del quilo de pèsol pels dies de fira. Els productors van acordar que el cost serà el mateix que els darrers anys: 8 €/kg.

A la reunió van assistir Pilar Creus, d'Horta Marcó; Maria Passi del Restaurant Can Jaume; Andrea Almagro i Joan Ramon Sala de Pastisseria Sala; Carmen Obregón, d'Horta Rabassa; Joan Mora, d'Horta Graupera; Josep Ma Garí de Pastisseria Llavaneres; Ma Teresa Vidal, regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum i Gemma Batayé, tècnica de la regidoria.

La Festa del Pèsol 2018, tot un èxit


A la reunió de treball, també es va presentar la valoració de la 19a Festa del Pesòl, la de l'any passat, que, en paraules de la regidora de Promoció Econòmica, Empresa i Comerç, Teresa Vidal: “Va ser tot un èxit, amb un resultat global satisfactori, tal com ho va demostrar la gran acollida de propostes com el concurs Llavamasterxef o el Sopar del Pèsol, per exemple”.

En total, hi va haver 26 expositors amb carpa i 4 caravanes: 4 entitats, 1 administració (Ajuntament) i 25 empreses comercials, a més dels 6 establiments de restauració que van participar del tast de pèsol. Entre expositors i restauradors a les degustacions, la fira va tenir un total de 36 participants, 1 més que en l'edició del 2017 i 6 més que el 2016. “S'espera, doncs, que vint anys de Festa se celebrin de la millor manera, amb noves activitats i propostes pels visitants i veïns. Sens dubte, serà una edició especial”, destaca la regidora Teresa Vidal.

Diputació de Barcelona
^