Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 08.04.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La Generalitat de Catalunya implementa a Sant Andreu de Llavaneres un programa de mentoria pels joves migrants sense referents familiars
Les persones interessades en formar part del projecte com a mentors poden enviar inscriure's a partir d'avui. La sessió informativa serà l'11 d'abril a les 19h a la Sala de Plens.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha dissenyat un programa d'acompanyament a joves migrants sense referents familiars, basat en la mentoria social i que té per objectiu fomentar la convivència i la interacció amb els habitants dels municipis que tenen centres d'acollida, en el cas de Sant Andreu de Llavaneres al Centre d'Acollida i Atenció Integral de la Fundació Diagrama. Així, el municipi s'adherirà properament al programa pilot de mentoria que ja s'ha desplegat amb èxit en diversos municipis del país.

L'objectiu d'aquest programa d'intervenció social és oferir suport emocional als joves migrants sense referents familiars per tal d'afavorir-ne la seva vinculació a la societat catalana. Aquesta funció d'acompanyament anirà a càrrec de persones voluntàries que exerciran com a mentors/es d'aquests joves, amb qui treballaran conjuntament per un període entre sis mesos i un any aspectes com el coneixement i la participació a la societat d'acollida, l'acompanyament en la formació lingüística i laboral o l'assoliment dels objectius marcats en el seu projecte educatiu individual.

Per tot plegat, l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres convida a totes les persones interessades en formar part del programa com a mentors a posar-se en contacte amb el consistori a través del correu electrònic alcaldia@ajllavaneres.cat indicant el nom, cognom, edat i un telèfon de contacte.

Quin és el perfil de mentor que es busca?

El perfil dels/es mentors/es és el d'una persona major de 25 anys, amb competències personals que incloguin el compromís, la responsabilitat, la constància, la tolerància a la frustració o la resiliència. Persones que, en la seva vida quotidiana, tinguin contacte o participin en la vida social o cultural del municipi.

Les persones interessades poden enviar un correu a alcaldia@ajllavaneres.cat indicant les dades personals i de contacte, per tal d'inscriure’s al programa i començar el procés de selecció.

Mentrestant, els joves que prenen part del projecte són persones amb interès i voluntat de compromís amb la relació de mentoria; amb un cert coneixement de castellà o català; i que tenen en marxa el procediment de la seva tutela.

Quina és la metodologia de treball que se segueix?

El Programa consisteix en la creació de tàndems de mentoria entre persones adultes i adolescents o joves. Així, els mentors acompanyen als adolescents o joves com a figura referent i amb un paper totalment diferent del professional.

Les relacions de mentoria compten amb el suport i la supervisió d’un professional que farà el seguiment del funcionament de la relació, recull els dubtes i demandes i les transmet a la coordinació del Programa.

Mentrestant, els mentors es comprometen a mantenir el contacte periòdic amb els joves. En aquest sentit, un cop les persones s'hagin presentat com a candidates, es programen les entrevistes amb un psicòleg per garantir la idoneïtat del perfil i de les motivacions personals. I finalment, els seleccionats se'ls oferirà una formació inicial de 12 hores sobre el significat de la mentoria i el voluntariat a Catalunya i el tema de menors i la seva atenció.

Mentoria 2

mentors 1

Diputació de Barcelona
^