X
Estat d'alarma: Covid-19.
Residus
Fem de Llavaneres un municipi cada cop més sostenible i respectuós amb el medi ambient
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 08.07.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Aturem l'incivisme!
El consistori fa una crida per posar fi als abocaments incontrolats de deixalles a l'exterior dels contenidors

Els serveis municipals de neteja recorden que cal dipositar les fraccions de les escombraries que corresponen dins dels contenidors. Des del consistori fem una crida per evitar els abocaments que diàriament, a través de les xarxes socials i de missatges, ens fan arribar els veïns del municipi. Si no hi cap dins, no ho deixeu fora!

La situació és especialment insostenible els caps de setmana, quan la població s'incrementa notablement. En la immensa majoria de casos, es tracta de residus que haurien d'anar a la deixalleria i no als contenidors. La conseqüència és que les àrees d'aportació presenten la imatge deplorable que malauradament veiem en alguns casos. L'abocament de restes fora dels contenidors pot comportar una sanció d'entre 400 i 4.000 euros.

El servei de neteja viària dedica un dia a la setmana a recollir aquests materials abocats de manera indiscriminada a la via pública. Aquesta sobrecàrrega de feina, però, va en detriment de la neteja de les zones urbanes. És per això que cal combatre l'incivisme des de dintre: actuem amb responsabilitat per mantenir el poble net.

Cal recordar que...

  • El telèfon del servei de recollida d'adromines i trastos vells (mobles, matalassos, fustes i electrodomèstics) és el 93 790 36 42. Truqueu-hi i us donarana dia i hora de recollida.
  • Als contenidors no pot anar-hi qualsevol residu: n'hi ha que s'han de portar a la deixallleria (fustes, runa, jardineria, mobles, electrodomèstics ....).
  • La deixalleria està situada al carrer de la Indústria i el seu horari d'atenció al públic és de dimarts a dissabte de 9 a 13h i de 17 a 20h, i diumenges de 9 a 14h. Per fer-ne ús, cal disposar de la targeta d'usuari. Si no el teniu, adreceu-vos a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) amb l'últim rebut de la taxa d'escombraries.
  • Bonificació fiscal:
    - Dotze viatges anuals a la deixalleria comporten un descompte del 25% en la taxa d'escombraries
    - Fer compostatge amb les restes vegetals de menjar pot equivaldre a un 25% de descompte en la taxa de residus

Més informació a ajllavaneres.cat/residus

Trastos vells

Cartró fora dels contenidors

Diputació de Barcelona
^