X
Estat d'alarma: Covid-19.
Ca l'Alfaro
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 23.11.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
En marxa el Consell d'Infants 2020-2021
En formen part 24 alumnes de les escoles Jaume Llull i Serena Vall i centraran la seva tasca en el medi ambient i la sostenibilitat
La regidoria d'Educació va posar en marxa, dimecres 18 de novembre, el Consell d'Infants del curs 2020-2021. La sessió inicial es va fer amb format telemàtic a causa de la pandèmia.

Llavaneres ja té en marxa el nou consell d'infants: en formen part dotze alumnes, de 5è i 6è de primària, de cada escola. Els alumnes es van estrenar el 18 de novembre en una primera sessió en línia que van obrir l'alcalde, Nani Mora, i la regidora d'Educació, Maria José Cano, per donar-los la benvinguda i animar-los a treballar de valent. A la sessió també hi van assistir els regidors Nadine van Loock, de Joventut, Igualtat i Ocupació, i Juan Antonio Casado, portaveu de Movem Llavaneres. L'alcalde i la regidora d'Educació van animar els consellers a continuar treballant per millorar el poble i l'entorn: el resultat va ser una sessió intensa, de gairebé dues hores.

La sessió va començar amb l'aprovació de l'acta de la sessió anterior, que va tenir lloc al juny i que, a causa de la Covid-19, també es va haver de fer de manera telemàtica. Tot seguit es van llegir els escrits enviats pels anteriors consellers, uns escrits en què expliquen la seva experiència dins el Consell d'Infants (els reproduïm tot seguit). En els escrits recorden que, com a eix principal del Consell, van escollir treballar la campanya de neteja d'espais públics 'Let's clean up Europe'. La proposta consistia en treballar aquest projecte a l'escola però a causa de l'estat d'alarma, el treball no va poder tenir continuïtat. Per aquest motiu, en la sessió inaugural es va plantejar als nous consellers que, si hi estaven interessats, podien prendre el relleu i la proposta va ser recollida. El Consell d'Infants 2020-2021 continuarà posant l'accent en el medi ambient i la sostenibilitat.

Els nous consellers van prendre la paraula per explicar què significa per a ells ser representants del Consell d'Infants i què esperen aconseguir formant-ne part. A més, van poder comentar algunes de les propostes que han elaborat amb altres companys de l'escola i la regidora d'Educació i l'alcalde en van prendre nota i es van comprometre a donar-hi resposta.


Escrits dels exconsellers

"Le'ts clean up", de Martina Reverter Gonzalo

 "Si cadascú canvia el tros que l'envolta, canviarem el món", de Kanta Jamaa

"El nostre objectiu és tenir un poble net" , de Marta Giralt

 "Jo no puc canviar el món però sí el tros que m'envolta", de Carolina Terri

Consell d'infants

Diputació de Barcelona
^