X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 20.01.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Confinament municipal fins al 7 de febrer
S'allarguen les mesures per aturar la tercera onada de Covid-19

Les mesures per aturar el creixement de contagis de Covid-19 s'allarguen fins al 7 de febrer, segons ha decidit el PROCICAT aquest dimecres 20 de gener. Les restriccions afecten la mobilitat, el comerç, els gimnasos i les activitats extraescolars. Més informació al web de la Generalitat, gen.cat/mesuresprevistes. Les mesures d'aquest nou pla de xoc s'han publicat el 5 de gener al DOGC.

Les autoritats sanitàries i el govern de la Generalitat en faran avaluació contínua.

Podeu llegir aquí la resolució.


Mobilitat limitada al municipi tota la setmana
•Es limita al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es permet la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.
•Se suspèn l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris.


Trobades familiars
•Les trobades familiars i/o socials no poden superar les sis persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència.
•Es recomana que les trobades en espais tancats, incloent els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.


Confinament nocturn
•No es pot circular pel carrer des de les 22:00 h a les 06:00 h, excepte per causes justificades.


Comerç minorista: de dilluns a divendres
•Se suspèn l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials.
•Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dóna en cap de setmana.
•Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat.
•S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials.


Hostaleria
•Terrasses: obertes amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 09:30 h i de 13:00 a 15:30 h. Resta d'horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.
•Interiors: oberts amb el 30% de l'aforament, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. De 07:30 h a 09:30 h i de 13:00 h a 15:30 h. Resta d'horari per a recollida en establiment o lliurament a domicili.


Empreses
•S'ha de fer teletreball, excepte quan no sigui possible.
•Suspensió de congressos, convencions, fires i activitats assimilables.


Horaris comercials
•L’horari d’obertura al públic en cap cas podrà superar la franja entre les 6 i les 21h, en general; no obstant, sí podrà arribar fins a les 22h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23h per a serveis de restauració a domicili.


Equipaments esportius
•Tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control.


Lleure infantil i juvenil
•També se suspenen les activitats del lleure infantil i juvenil.
•Se suspèn majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.


Cultura popular i competicions esportives
•Se suspenen les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu.
•S’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

Motius justificats Només es podrà sortir del municipi per motius justificats, com ara: l’assistència a serveis sanitaris i socials, obligacions laborals o legals que no es poden fer telemàticament, anar a un centre educatiu o universitari, tornar al lloc de residència, atendre persones amb necessitats o vulnerables, recollir i tenir cura de menors d’edat en cas de pares separats, renovació de permisos i documentació oficials i més tràmits administratius que no es poden ajornar ni fer telemàticament. També es considera justificats els desplaçaments per comprar productes essencials que no estiguin disponibles en el mateix municipi.

A diferència del confinament comarcal, el municipal no permet el desplaçament a segones residències. En canvi, s’exceptua d’aquesta restricció l’activitat física i esportiva individual a l’aire lliure entre municipis limítrofs.

Informació relacionada
Els propers dies tindrà lloc l'activació de la xarxa mòbil de nova generació a Sant Andreu de Llavaneres
A partir de divendres 4 de juny es flexibilitzen algunes mesures per contenir la covid-19
El Procicat també proposa que les trobades puguin ser de 10 persones
Les noves mesures de restricció s'allarguen fins al 25 d'abril
Si encara no heu rebut la primera dosi, contacteu amb el CAP de Llavaneres
La resolució tindrà efecte fins al 29 de març
Afecten les activitats extraescolars, l'esport i el comerç
S'aplicaran a partir de dilluns 22 de febrer i tindran una vigència de 7 dies
S'amplien les franges per als esmorzars i dinars en establiments de restauració
A causa de les noves restriccions per aturar el tercer brot de covid-19
El govern de la Generalitat anuncia "un pas enrere" per fer front al rebrot de la Covid-19
La Policia Local va aixecar deu actes per no respectar el toc de queda nocturn, dues per saltar-se el confinament, una per no dur mascareta i una altra per consumir beguda a la via pública
S'amplia el toc de queda per a les nits del 24 i el 31 de desembre i per a la nit de Reis
La Policia Local va aixecar set actes per saltar-se el confinament i quatre per tinença d'estupefaents i va obrir un atestat judicial per conduir sense permís
L'activitat presencial se suspèn a partir de divendres 30 d'octubre com a mesura per frenar la Covid-19
La resta d'activitats se suspenen a causa del segon brot de Covid-19
El govern català concreta les restriccions d'aquest nou Estat d'Alarma
Diputació de Barcelona
^