X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 09.04.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres convida a degustar el millor pèsol
La Festa del Pèsol 2021 se celebra el 17 i 18 d'abril, adaptada a la situació epidemiològica actual

L'any passat, l'esclat de la pandèmia de la covid-19 va obligar a ajornar la 21a Festa del Pèsol. Aquest any, la situació ha millorat però continuem en estat d'alarma i, per tant, l'Ajuntament recupera la celebració però amb un format híbrid, que combinarà activitats en línia i presencials. D'altra banda, i fins al 2 de maig, els restaurants participants en la Mostra gastronòmica del pèsol garrofal de Llavaneres continuen servint la nostra millor gastronomia. Aquí podeu consultar el programa de la 21a Festa del Pèsol de Llavaneres.

Dissabte 17 d'abril

El programa començarà dissabte 17 d'abril, a les 12 hores, amb una hora del conte virtual, a càrrec de la rondallaire Assumpta Mercader. Es podrà seguir al canal de Youtube de l'Ajuntament i de la Biblioteca municipal, i a Ràdio Llavaneres o bé pel 107.8 FM.

La següent proposta també és virtual: es tracta de l'emissió de la recepta del pèsol garrofal per Ràdio Llavaneres, a les 13 hores.

Ja a la tarda, serà el torn d'una nova edició del concurs de cuina Llavamasterxef, que recupera el format presencial, però sense públic, i que es cuinarà als jardins del restaurant Vil·la Minerva a partir de les 17 hores. Les inscripcions continuen obertes fins al 15 d'abril, emplenant aquest formulari.

En el mateix escenari i cap a les 18.30 hores, la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Consum i Turisme procedirà al lliurament del 14è Pèsol d'Or que, com és tradició, es manté en secret fins al moment del veredicte i premia la trajectòria d'alguna persona que ha treballat per promoure el pèsol garrofal de Llavaneres.

I abans de tancar el dissabte, una darrera proposta molt interessant; una xerrada sobre gastronomia a càrrec de Mònica Oleart i Rosa Nonell, del restaurant El Racó del Navegant.

Diumenge 18 d'abril

Al parc del Primer d'Octubre, durant tot el matí, es convida a visitar la Fira-mercat del pèsol garrofal de Llavaneres.* A més de comprar pèsol de les hortes de Llavaneres i de degustar Coca de Llavaneres, els visitants podran fer un tastet de pèsols en tres restaurants de la vila: Vil·la Minerva, Pins Mar i Ca l'Arnau.

La degustació es farà de 12 a 13.30 hores, amb reserva prèvia per evitar concentracions de comensals als restaurants. Ja podeu fer la reserva dels tiquets de degustació, clicant aquí. El preu del tiquet és de 5 euros.  A cada comprador se li assignarà un número que participarà en un sorteig de 5 kg de pèsols. El guanyador es comunicarà a través del web municipal dilluns 19 d’abril.

Durant tot el matí de diumenge, al parc del Primer d'Octubre, es podran veure exposats els dibuixos sobre el pèsol garrofal realitzats pels alumnes de les escoles Serena Vall i Jaume Llull; i a les 11 h, pel canal de Youtube de l'Ajuntament, podrem seguir una hora del conte amb l'artista llavanerenca Mercè Armengol, que ens presentarà el seu nou llibre Missé. Cap a les 12 del migdia, al parc del Primer d'Octubre, es lliuraran els premis del concurs de cuina Llavamasterxef.

*Nota: en cas de pluja, se suspendrà la fira-mercat.

Pèsol de Llavaneres

Informació relacionada
Pau Oller Armengol guanya dos dels premis del concurs de cuina Llavamasterxef
Diumenge, 18 d'abril de 2021
Diumenge, 18 d'abril de 2021
A càrrec de la seva autora Mercè Armengol
Dissabte, 17 d'abril de 2021
A càrrec de Mònica Oleart i Rosa Nonell, gerents d'El Racó del Navegant
Dissabte, 17 d'abril de 2021
L'acte tindrà tindrà lloc al restaurant Vil·la Minerva
Dissabte, 17 d'abril de 2021
El concurs es farà amb format presencial i aforament limitat al restaurant Vil·la Minerva
Dissabte, 17 d'abril de 2021
Emissió de la recepta del pèsol garrofal per Ràdio Llavaneres en el 107.8 de la FM.
Dissabte, 17 d'abril de 2021
A càrrec d'Assumpta Mercader
Se celebrarà el cap de setmana del 17 i el 18 d'abril amb un format adaptat a la situació sanitària actual
Se servirà fins al 2 de maig als restaurants participants
Diputació de Barcelona
^