Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.07.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'edat mínima per conduir un patinet elèctric a Llavaneres són els 15 anys i és obligatori dur casc
Així ho regula la nova ordenança municipal de circulació, que entra en vigor el 30 de juliol

La nova ordenança de circulació entre en vigor divendres 30 de juliol. Entre d'altres aspectes, aquesta normativa regula l'ús dels patinets elèctrics, que formen part dels anomenats Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). La Policia Local de Llavaneres fa setmanes que porta a terme una campanya informativa entre els usuaris d'aquests tipus de vehicles per informar-los de què està permès i què no a partir d'ara. A més de l'ús del casc, un dels aspectes més destacats és que l'edat mínima permesa per circular amb un vehicle de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes són els 15 anys. Les sancions per incomplir la normativa poden anar dels 80 als 200 euros.

Nova ordenança de circulació de Sant Andreu de Llavaneres

NO
Han de circular per la calçada a una velocitat màxima de 25 km/h.No poden circular per carreteres (carretera de Mata, carretera de Sant Vicenç, N-II).
Poden circular per carrers de vianants a una velocitat màxima de 10 km/h.No poden circular per travessies urbanes de carreteres (avinguda de Catalunya, avinguda de Sant Andreu).
Han de circular respectant el sentit de la marxa.No està permès que hi viatgi més d’una persona.
Han de prioritzar l'ús del carril bici respectant la senyalització.Els menors de 15 anys no els poden usar.
Han d’indicar el canvi de trajectòria i d’aturada.No s’hi poden fer servir auriculars ni mòbils.
Han de donar prioritat als vianants.
Han de dur casc, timbre, llums i elements reflectants.Les sancions poden anar dels 80 als 200 euros.

Nova ordenança de circulació

Per explicar la nova normativa viària als joves, que són els principals usuaris dels patinets elèctrics, al juny, la Regidoria d'Educació i la Policia Local van programar un cicle de xerrades a l'Institut Llavaneres. Les xerrades van anar a càrrec dels agents de la Policia. A més, durant tot el mes de juliol, els agents han estat informant els conductors dels patinets elèctrics que han anat localitzant pels carrers de la vila.

A més de la definició detallada de tots els aspectes relacionats amb el trànsit de vehicles, el nou text normatiu inclou un quadre d'infraccions i sancions de circulació. Aquí podeu consultar l'anunci de l'aprovació definitiva de l'ordenança.

Diputació de Barcelona
^