X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 05.04.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llarga vida al Pèsol Garrofal!
Llavaneres tanca la 22a Festa del Pèsol amb el compromís de continuar protegint la varietat autòctona

Llavaneres ha celebrat, de l'1 al 4 d'abril, la Festa del Pèsol Garrofal i aquesta ha estat ja la 22a edició. La valoració és positiva; pel recinte firal de Ca l'Alfaro hi van passar unes 1.500 persones durant el cap de setmana i hortes, comerços i artesans s'han mostrat satisfets de la seva participació. Un dels noms propis d'aquesta edició de la Festa és Lluís Perich, del restaurant Can Perich, que va rebre el 14è Pèsol d'Or durant el sopar gastronòmic servit a Vil·la Minerva. Una de les novetats d'aquesta edició ha estat la celebració de la 1a Jornada Professional del Pèsol Garrofal, que va tenir lloc dilluns 4 al port Balís. Durant la sessió es va presentar aquest vídeo en què Llavaneres vol retre homenatge a les seves hortes i al seu patrimoni agrícola. El reportatge es tanca amb una declaració d'un dels productors de pèsol de Llavaneres, una frase que sintetitza l'objectiu de la Festa del Pèsol: "Llarga vida al Pèsol Garrofal". Aquí podeu veure les fotos de la 22a Festa del Pèsol.

El 13è Sopar del Pèsol va obrir, divendres 1 d'abril al restaurant Vil·la Minerva, el programa d'actes de la 22a Festa del Pèsol. Durant la vetllada, es va lliurar el 14è Pèsol d'Or, que aquest 2022 premia i reconeix la tasca de Lluís Perich i de l'equip del restaurant Can Perich. Durant el cap de setmana, l'activitat es va concentrar al parc de Ca l'Alfaro. Hi va haver degustació de pèsol ofegat, es va poder visitar la fira i s'hi van organitzar activitats infantils. A més, es va presentar el receptari del concurs de cuina Llavamasterxef. Durant tot el cap de setmana, pel recinte firal, hi van passar unes 1.500 persones, segons informa la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme. En el canal de Youtube de l'Ajuntament, podeu recuperar l'hora del conte virtual: 'Les aventures del petit Andreu'.

La Festa del Pèsol 2022 es va acomiadar dilluns 4 d'abril amb la 1a Jornada Professional del Pèsol Garrofal, que va tenir lloc al CN El Balís, i que va comptar amb demostracions gastronòmiques a càrrec dels xef Sergi de Meià i Oriol Escribà i d'una taula rodona amb Marta Casas, de l'empresa certificadora del Pèsol Garrofal, Nutrilab; Pilar Creus i Marc Marcó d'Horta Marcó; Raimon Braun Reixach, gerent, administrador i cuiner del restaurant Hispània; la regidora de Promoció Econòmica, Teresa Vidal, i el regidor de Comunicació, Gerard Viladomat, com a moderador. Aquí podeu recuperar les fotos de la 22a Festa del Pèsol de Llavaneres.

Valoració de la Festa

La Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme fa una bona valoració de la 22a Festa del Pèsol Garrofal de Llavaneres. El 13è Sopar del Pèsol va reunir al restaurant Vil·la Minerva un total de 180 persones i per la fira, durant el cap de setmana, hi van passar 1.500 persones. Els expositors, segons les dades recollides a l'enquesta, s'han mostrat satisfets de la seva participació. Valoren que ha complert l'objectiu de ser a la fira, que és vendre productes però, sobretot, promocionar-se i contactar amb nous clients.

Pel que fa a la proposta de Sortida de Botigues al carrer, hi han participat cinc establiments: Rosa Radó, Congelats Krill, Salomé, Can Quintí i Can Perich, que també va fer degustació de pèsol. D'altra banda, la regidoria vol agrair el suport dels establiments que han col·laborat en les activitats de la Festa: Cultius Lloveras, Farmàcia Marta Burniol i Clínica Dental David Morales i Mónica Morales, així com dels Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Maresme.

Festa del Pèsol

Informació relacionada
De l'1 al 4 d'abril, Llavaneres ha celebrat tota mena d'activitats al voltant de la promoció del pèsol garrofal
Diumenge, 3 d'abril de 2022
Diumenge, 3 d'abril de 2022
Diumenge, 3 d'abril de 2022
Dissabte, 2 d'abril de 2022
Dissabte, 2 d'abril de 2022
L'hora del conte virtual
Dissabte, 2 d'abril de 2022 (*també 03-04-2022)
Dissabte, 2 d'abril de 2022 (*també 03-04-2022)
Dissabte, 2 d'abril de 2022 (*també 03-04-2022)
Divendres, 1 d'abril de 2022
Divendres, 1 d'abril de 2022
Gimcana digital familiar
Dissabte, 19 de març de 2022 (*fins al 2-4-2022)
Exposició cedida per la Gerència de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona
Se servirà fins a l'1 de maig als restaurants participants
ACTUALITZACIÓ 28/3 | Les inscripcions ja estan tancades.
Data límit d'inscripció: 28 de març de 2022
22a Festa del Pèsol de Llavaneres: de l'1 al 4 d'abril
Formulari d'inscripció: la festa se celebrarà de l'1 al 4 d'abril
Les dates es van consensuar dilluns en una reunió de treball
Diputació de Barcelona
^