X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 15.07.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Alt risc d'incendis
Decretada la fase 2 del Pla Alfa per l'onada de calor

Ateses les condicions meteorològiques, el cos d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya ha decretat el nivell 2 de perill d'incendi forestal del Pla Alfa al municipi de Llavaneres. En municipis propers, com Mataró, el nivell d'alerta és 3, que indica un risc extrem i obliga a tancar els accessos a diferents espais naturals. Davant de tot això i de l'onada de calor prevista del 15 al 19 de juliol, l'alcalde de Llavaneres, Nani Mora, ja ha posat en avís el Comitè Municipal d'Emergències, que és qui coordina qualsevol emergència local.

En els municipis que es decreta el nivell 3 d'alerta, tant per prioritzar la seguretat de les persones visitants com per minimitzar el risc d'incendi,  resta prohibtr accedir a tot un seguit de zones forestals del municipi, a excepció dels veďns que hi resideixin. Garantir la mínima circulació de vehicles en zones de massa forestal és vital per evitar qualsevol risc d'incendi.

La previsió meteorolňgica indica que aquest episodi de calor extrema es pot allargar fins dimarts 19 de juliol; per tant, cal extremar al mŕxim totes les precaucions. Si veieu foc o columna de fum truqueu al 112.

 Nivells operatius 

Aquestes situacions de perill d’incendis forestals es graduen en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per a cada comarca.

Nivell 0, correspon a un nivell baix de perill d’incendi forestal
Nivell 1, nivell moderat
Nivell 2, nivell alt
Nivell 3, nivell extrem de perill d’incendi

Diputació de Barcelona
^