X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 19.01.2009
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La imatge de Sant Sebastiŕ ja llueix a la façana de l'ermita
Unes 200 persones assisteixen a l'aplec, que dóna el tret de sortida a la campanya "Salvem l'ermita de Sant Sebastiŕ"
Ermita de Sant Sebastià

La façana de l'ermita de Sant Sebastià ja llueix la imatge del sant, que ha estat reconstruïda pel llavanerenc Andreu Ventura Devesa -a la foto, per l'esquerra-. La imatge es va col·locar ahir durant el 3r Aplec de Sant Sebastià, que va reunir unes 200 persones a l'ermita. La campanya per reconstruir-la està en marxa. Aquest divendres hi ha una reunió a el Casal de Llavaneres per buscar col·laboradors.

Vídeo de l'aplec
Sardanes a la plaça de la Vila

Ha estat una feina molt laboriosa i el resultat és sorprenent. La imatge de Sant Sebastià estava literalment feta miques i Andreu Ventura Devesa l'ha aconseguit reconstruir. L'escultura, de pedra, estava destrossada. El primer pas ha estat unir les peces, com si d'un trencaclosques es tractés, i a continuació fer els corresponents acabats i pintar-la. Per tal de protegir la imatge, s'ha col·locat un marc i una reixa al voltant del sant, com es pot apreciar a la imatge.

.Detall de la façana de l'ermitaL'acte de col·locació de la imatge del sant es va fer ahir, diumenge 18 de gener, amb motiu del 3r Aplec de Sant Sebastià, que va concentrar unes 200 persones al pla de l'ermita. Va ser l'inici de la campanya ciutadana per salvar aquest bé patrimonial, en què els germans Tona i Joan Devesa i altres membres d'El Casal de Llavaneres estan treballant des de fa temps.

Per part de l'Ajuntament, a l'aplec van assistir l'alcalde, Bernat Graupera, el regidor de Participació Ciutadana, Nani Mora, i el regidor de Medi Ambient, Mobilitat i Transport, Joan Rubal. Hi va haver sardanes i es va repartir coca i vi bo entre els assistents. L'ADF 271 Serralada de Montalt va netejar l'accés al pla de l'ermita per facilitar l'arribada a l'aplec.


Reunió per buscar voluntaris

Aquest divendres 23 de gener, a les 21 hores, hi ha convocada una reunió a El Casal de Llavaneres, per exposar el projecte de recuperació de l'ermita i cercar persones que hi vulguin col·laborar en la campanya. Per tal de tirar-la endavant, es crearà una comissió d'obres de restauració.

El més urgent és la reconstrucció de la teulada. El sostre de la sacristia està totalment enfonsat i cada vegada que plou entra aigua.

Informació del 2n Aplec de Sant Sebastià

Diputació de Barcelona
^