Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 07.02.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La Junta de Seguretat Local de Llavaneres fa balanç del 2023
Reuneix anualment Policia Local, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i representants de la delegació del Govern de l'Estat i de la Generalitat

La Junta de Seguretat Local va analitzar, dijous 25 de gener, els fets delictius durant el darrer any a Llavaneres. Encapçalada per l'alcalde, Àlex Neira, aquest organisme reuneix anualment Policia Local, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil i també representants de la delegació del Govern de l'Estat i de la Generalitat, per abordar temes de seguretat pública. L'objectiu de la trobada anual és compartir dades, reforçar la coordinació, analitzar la gestió de la seguretat pública i fer balanç de l'any. Així mateix, la Junta serveix per dibuixar les línies de treball del 2024 i visualitzar les dificultats per a un millor servei públic.  

Segons ha explicat el cap de la Policia Local, Dimas Graupera, de la memòria del 2023, en destaca l'increment de menors detinguts com a autors d'actes vandàlics i de robatoris amb violència. "De les 21 persones detingudes durant el 2023, deu eren menors d'edat. A més, tots els detinguts pels vuit robatoris amb violència de l'any 2023 van ser menors", ha manifestat Graupera i ha afegit que l'índex dels fets delictius continua en la mateixa línia que anys anteriors. També s'han mantingut les xifres de consum i tinença de drogues.

Des de Llavaneres, es vol fer èmfasi amb la bona col·laboració existents amb tota la resta de cossos de seguretat: amb Guàrdia Civil pel control d'armes i per la seguretat marítima; amb la Policia Nacional, amb la gestió de l'expedició del DNI, entre d'altres; i amb Mossos d'Esquadra, amb qui la Policia Local manté una relació diària.

 Assistents 

A la reunió d'aquest 2024 de la Junta de Seguretat Local, hi van assistir els següents representants: 

Ajuntament de Llavaneres. Alcalde, Àlex Neira; 1r tinent d'alcalde, Carlos Sánchez Nicolau; i 2n tinent d'alcalde, Toni Majó.
Policia Local de Llavaneres. Cap, Dimas Graupera; caporal Lluís Baró; i responsables de servei, Marc Moreno i Abel Rojano.
Policia Nacional. Inspector en Cap Pedro, Santos Martínez, i inspector 2n en Cap, Justo L. García, de la Comissaria de Mataró.
Mossos d'Esquadra. Inspector de l'ABP Mataró, Josep Maria Cavallé, i sotsinspector, Joan Carles Puig.
Guàrdia Civil. Subtinent Francisco Javier Espinosa. 
Serveis Territorials d'Interior a Barcelona. Director, Manuel Sorribas.
Direcció General de Coordinació de les Policies Locals. Director general, Marc Costa.
Delegació del Govern. Subdelegada del Govern a Barcelona, Josefa Beltran.

Junta de Seguretat Local

Diputació de Barcelona
^