Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 16.02.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
A Llavaneres també juguem contra l'LGBTfòbia a l'esport
Ens adherim a la campanya impulsada pel Consell Comarcal, amb la col·laboració del Consell Esportiu del Maresme

L'Ajuntament de Llavaneres s'ha adherit a la campanya que impulsa el Consell Comarcal, amb la col·laboració del Consell Esportiu del Maresme, per commemorar el Dia Internacional contra l'LGBTfòbia a l'esport, que se celebra el 19 de febrer. Es va triar aquest dia en record a Justin Fashanu, el primer esportista professional que va fer pública la seva homosexualitat i que, anys després, va posar fi a la seva vida a causa de la pressió, el rebuig i la discriminació que va patir.

La diagnosi de l’estat de la Diversitat Sexual i de Gènere, realitzada pel Consell Comarcal del Maresme en el marc del primer Pla Comarcal LGTBI, va posar de manifest que l’esport és un dels àmbits on cal seguir treballant per avançar cap a la plena igualtat. Davant d’això, el Consell Comarcal, amb el suport de la comissió comarcal LGTBI i el Consell Comarcal d’Esports, ha preparat una campanya perquè les entitats i els clubs esportius maresmencs commemorin el Dia Internacional contra l'LGTBIfòbia a l’esport. Es proposa que els clubs i els equipaments esportius facin visible aquesta consigna, en especial durant el cap de setmana del 17 i 18 de febrer, quan hi ha més activitat als pavellons i camps de futbol.

Aquí, podeu llegir el manifest reivindicatiu.

19 DE FEBRER - portada noticia

Per a més informació sobre la diversitat sexual i de gènere en els espais esportius podeu consultar el web del Consell Comarcal.

19 DE FEBRER - collage 2

Diputació de Barcelona
^