Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Passejada canina a favor d'una tinença responsable d'animals domèstics
És una de les accions de la campanya de comunicació que impulsa l'Ajuntament de Llavaneres

Les regidories de Benestar Animal i de Comunicació de Llavaneres estan treballant en una nova campanya d'informació i de conscienciació ciutadana a favor d'una tinença responsable d'animals. Una de les primeres accions ha estat la substitució dels rètols de les tres zones d'esbarjo municipals per a gossos. Per donar-ne visibilitat, a més, el proper diumenge 17 de març s'organitzarà una passejada popular de gossos.

NOTA | No es permet la participació de gossos reactius o de femelles en zel.

El proper diumenge 17 de març, Llavaneres convida a una passejada popular de gossos. La trobada té com a objectiu conscienciar la població sobre la tinença responsable dels animals de companyia, en especial les famílies que en siguin propietàries. El recorregut s'iniciarà a les deu del matí: el punt de trobada serà el parc del Primer d'Octubre.

La passejada seguirà pel passeig de la Riera, enfilarà amunt l'avinguda de Sant Andreu, continuarà pel passeig de Joaquim Matas i, tot seguit, pel carrer de Munt. La plaça de la Vila serà el punt d'arribada.

Per dirigir l'activitat, l'Ajuntament ha contractat uns guies titulats de The Royal Dog, que faran uns exercicis d'educació canina bàsica al final de la passejada. A més, també explicaran, de manera breu, quines són les responsabilitats i les obligacions dels propietaris de mascotes per garantir-ne una tinença responsable. L'activitat s'allargarà fins a la una del migdia.

 Campanya de conscienciació 

Aquesta activitat es complementarà amb la difusió d'un tríptic informatiu amb consells i recomanacions adreçats als propietaris de gossos. Des de l'Ajuntament insistirem en aquest missatge: els propietaris de mascotes tenen la responsabilitat de tenir-ne cura i també l'obligació que no afectin la resta de veïns: defecacions, sorolls, etc.

Aquests són els punts bàsics, d'acord amb la normativa:

Responsabilitats

  • Atén les seves necessitats. Com a propietari, l’animal depèn de tu.
  • L’animal ha de dur xip i estar censat a l’Ajuntament del municipi on resideix.
  • La mascota s’ha de mantenir en bones condicions higièniques i sanitàries, se li ha de donar una alimentació correcta, un espai net i de mida adequada. Es recomana administrar-li les vacunes que li corresponguin.
  • Cal adoptar les mesures adients per evitar molèsties als veïns, com sorolls i olors.
  • En cas de desaparició, contacteu amb l’Ajuntament.

A la via pública

  • Els animals han d’anar lligats. No poden entrar als parcs públics ni a les zones infantils.
  • Els gossos potencialment perillosos han d’anar lligats amb una corretja no extensible de menys de dos metres de longitud i han de portar morrió. Els seus propietaris han de disposar de la llicència per la seva tinença i conducció.
  • S’han de recollir els excrements dels animals i dipositar-los de forma higiènica en una paperera. També s’han de ruixar els seus orins.

Recorda

  • Pensa-t’ho bé abans d’adquirir un animal, valora els costos que suposa i el temps de què disposes.
  • Adquireix-lo en un lloc autoritzat. Adopta!
  • Educa’l correctament per a la convivència.
  • L’abandonament és un delicte!

 Les zones d'esbarjo de gossos: normativa i horari 

Les zones d'esbarjo per a gossos de Llavaneres estrenen aquests dies la nova imatge de la campanya d'animals domèstics. A més d'especificar-hi les normes de seguretat i d'higiene, que són obligatòries per a tots els usuaris d'aquests espais, s'hi detalla el nou horari. Els recintes obriran a les vuit del matí i tancaran a les nou del vespre.

En aquests espais, els gossos poden anar sense corretja, a diferència de la via pública, on és obligatori que portin corretja. Però hi ha dos requisits indispensables: s'han de recollir les defecacions i dipositar-les a les papereres; i els gossos potencialment perillosos han de dur morrió.

Recordem que aquestes són les tres àrees d'esbarjo de gossos (l'espai de l'Ametllareda es va tancar en compliment d'una sentència judicial):

  • Av/ de Can Barcardí
  • C/ de Costa Brava
  • Av/ de Can Sans

Zona d'esbarjo de gossos

Informació relacionada
Us resumim amb imatges un cap de setmana farcit de propostes per a tota la família
Recull d'imatges de la passejada canina organitzada per la Regidoria de Benestar Animal
Diputació de Barcelona
^