Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
Animals de companyia
Gossos, gats i fures
Els animals de companyia són els gossos, els gats i les fures.

LogoLa persona propietària (o posseïdora) és la responsable de les obligacions següents:

• Els animals han de passar controls veterinaris periòdics per mantenir un estat sanitari correcte.  
• L'animal ha d'estar identificat amb d'algun dels sistemes d'identificació homologats (microxip o tatuatge). 
• Cal inscriure l'animal al cens municipal d'animals de companyia. També s'ha de notificar qualsevol modificació o canvi de les dades del cens de registre: mort de l'animal, canvi de residència, canvi de propietari... 
• Per tenir o passejar un gos potencialment perillós cal una llicència administrativa que emet l'Ajuntament. Aquesta llicència té un període de validesa de 5 anys. 
• A la via pública:

- La persona conductora de l'animal ha de recollir els seus excrements.
- Han d'anar subjectats amb una corretja o una cadena. 
- Els gossos considerats perillosos han de portar morrió.

Una tinença responsable dels animals de companyia, comporta un temps de dedicació diària per part dels seus propietaris. Els animals han de disposar d'un espai suficient i d'aixopluc perquè no estigui a la intempèrie. Cal mantenir nets i desinfectats els seus allotjaments. El seu allotjament habitualment no pot ser en balcons o celoberts. Cal mantenir sempre un comportament responsable, respectuós i cívic i procurar no ocasionar molèsties als veïns.

La presència de deposicions als carrers és un problema de salut pública, que provoca contínuament molèsties i queixes ciutadanes. El comportament incívic d'alguns propietaris dificulta que es puguin mantenir nets els carrers.

Nota: A banda de les papereres habilitades per a la recollida de les defecacions, aquestes es poden llençar en qualsevol contenidor soterrat de rebuig, amb la corresponent bossa.

Espai d'esbarjo per a gossos

Ubicat al barri de l'Ametllareda, aquest espai està obert de 7 a 22 hores.

Es tracta d'una zona tancada, amb vegetació, on els gossos poden anar deslligats i gaudir de l'espai per jugar, córrer i establir contacte amb altres gossos.

L'espai disposa de dos bancs per seure-hi i d'una font d'aigua tant per a persones com per a gossos, així com de dues papereres per recollir les deposicions dels animals.

Animals perduts o abandonats

L'Ajuntament té un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme que gestiona el Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia (CAAD) d'Argentona, per al servei de recollida dels animals perduts o abandonats i la custòdia d'aquests fins el retorn als seus propietaris o fins a ser acollits per algun particular.  El servei també promou un programa d'adopcions.

Continguts relacionats

Sol·licitud de llicència administrativa per a la tinença i conducció de gossos potencialment perillosos

Cens d'animals de companyia

Ordenança municipal de protecció, control i tinença d'aninals de companyia

Decret legislatiu 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals.
 
Informació sobre la llei de gossos pigall

 

NOTA D'INTERÈS

En època d'afluència de banyistes, de l'1 d'abril al 31 d'octubre, està expressament prohibit portar animals de companyia a les zones i als llocs públics de bany, a la sorra i a l'aigua (Art. 46 Ordenança municipal de Civisme).
 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Diputació de Barcelona
^