Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 20.06.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
La Policia Local de Llavaneres posa en marxa la Unitat de Dron
Els agents faran servir els vehicles aeris com a eina de suport dels operatius policials i per reforçar la seguretat al municipi

La Policia Local ha activat recentment una nova unitat de dron. Aquesta policia ačria estŕ constituďda per cinc agents i un caporal, que seran els encarregats de controlar els vehicles aeris no tripulats.

L'operatiu es va iniciar el gener de 2024 amb la titulació dels agents. El cap de la Policia Local, Dimas Graupera, destaca que "la nova unitat suposarà un desplegament ràpid i eficient d'efectius tècnics i permetrà obtenir informació en temps real per a coordinar operacions policials".

El model de dron adquirit és el DJ Mavic 3 Enterprise, que està equipat amb una càmera tèrmica que permet detectar diferències de temperatura dels objectes en llocs de difícil d'accés, a més d'oferir visió nocturna. Els vehicles consten d'una autonomia de 45 minuts i una distància màxima de vol de 32 km. Per tant, amb el vol dels drons es pot controlar tot el territori de Sant Andreu de Llavaneres.

La unitat de dron s'activarà per a les següents tasques:

  • Suport d'operatius policials
  • Control de llocs amb molta afluència
  • Recerca de persones desaparegudes
  • Seguiment d'incendis, accidents de trànsit i accidents en l'àmbit rural, obres i altres

DRONS POLICIA DRONS POLICIA

Diputació de Barcelona
^