Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 17.07.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Millorem els accessos a l'autopista
S'ha millorat l'accessibilitat a l'avinguda de Sant Andreu a la cruïlla d'entrada i sortida de la C32

Els accessos a la C32 a Llavaneres, molt més transitats des de la gratuïtat de l'autopista, són ara més segurs. La Diputació de Barcelona ha portat a terme les accions de millora de la senyalització reclamades per l'Ajuntament. En aquest punt, hi ha pendent la construcció d'una rotonda; un projecte que tot just ara està en fase de redacció per part de la Generalitat de Catalunya.

La cruïlla d'accés a l'autopista és també la principal via d'accés al poble i registra una mitja d'un accident de trànsit al mes. Per tal de prendre mesures per a una mobilitat més segura, el passat mes de gener, l'alcalde, Àlex Neira, es va reunir amb el cap de Conservació i Manteniment de la Gerència de Serveis d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació, Jordi Brocal, per demanar una actuació urgent, mentre no es construeix la rotonda prevista en aquest punt viari.

L'actuació de les millores ha consistit en:

  • Instal·lació de diverses bandes transversals d'alerta (BTA) en els dos carrils, tant de pujada com de baixada, de l'avinguda de Sant Andreu.
  • Reducció de la velocitat de la cruïlla, que passa de 50 a 40 km/h.
  • Col·locació de senyals nous en color groc fluorescent de velocitat màxima 40 i de perill per incorporació d'una altra via.
  • Instal·lació de pilones de color blau i pintat de color vermell de l'eix que separa els sentits de circulació.

Amb aquestes millores, Diputació i Ajuntament confien que millorarà la seguretat del trànsit. Al setembre, es farà una valoració dels resultats per veure si cal implementar alguna millora més.

El projecte de la rotonda està en fase de redacció per part de la Generalitat. En la darrera reunió l'Ajuntament també va demanar que es deixés fet l'accés pels vianants de l'avinguda de Sant Andreu perquè, en un futur, quan estigui urbanitzat el sector, hi puguin tenir accés.

Millores av.Sant Andreu  Millores av.Sant Andreu Millores av.Sant Andreu

Diputació de Barcelona
^