Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 18.10.2024
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Sis denúncies per ús fraudulent de targetes d'estacionament de mobilitat reduďda
Les multes per fer-les servir de manera inadequada poden arribar als 6.000 euros

La Policia Local de Llavaneres ha denunciat sis persones que feien un ús indegut de targetes d'estacionament reservades per a persones amb mobilitat reduďda. Aquestes denúncies són el resultat de la campanya que ha portat a terme el cos de seguretat municipal durant els darrers mesos. Fer mal ús d'aquestes targetes pot comportar multes de fins a 6.000 euros, d'acord amb la llei 13/2014 de 30 d'octubre d'accessibilitat. 

Segons informa la Regidoria de Governació, la legislació vigent estableix que els diners recaptats per aquests tipus d'infraccions s'han de reinvertir en millores d'accessibilitat.

Des de l'Ajuntament volem expressar el rebuig total i absolut cap a aquest tipus de conductes. Així mateix, informem la població que la Policia Local continuarà amb la campanya de detecció de possibles usus indeguts d'aquestes targetes d'estacionament.

Tolerància zero davant l'incivisme i la manca de sensibilitat cap als col·lectius més vulnerables!

 Les targetes de mobilitat reduïda 

Les targetes de mobilitat reduïda (TMR) són tramitades pels ajuntaments quan el titular sol·licitant aporta un informe favorable (expedit pel Departament de Drets Socials de la Generalitat) on consta expressament que supera el barem de mobilitat reduïda exigit per concedir-la.

La targeta, d’ús personal i intransferible, autoritza la persona titular o persona autoritzada a estacionar el vehicle en algunes zones on la resta de conductors no ho poden fer: específicament, a les places reservades per a persones de mobilitat reduïda i, a més a més, en d’altres espais com zones blaves, zones de càrrega i descàrrega i illes de vianants (sempre que l’estacionament no ocasioni molèsties ni perill per a la resta d’usuaris).

Es considera ús fraudulent de la targeta d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda:

  • El fet d’emprar-la en absència del titular.
  • El fet d’utilitzar una targeta amb dades manipulades o una reproducció o una falsificació del document original.
  • El fet de reproduir o falsificar targetes destinades a la comercialització.

Ús targetes

Diputació de Barcelona
^