Botó que mostra/amaga menú lateral
Diumenge
19
febrer
2012
10:00h
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterAfegir l'acte al vostre calendari
Agenda
Mercat del vi, formatge i mel
Sant Andreu de Llavaneres celebrarà el diumenge 19 de febrer un Mercat del vi, el Formatge i la Mel, durant tot el dia, al Passeig Mare de Déu de Montserrat. S´hi podran trobar vins de la DO Alella i de la DO Empordà, diversos tipus de formatge artesà de gran qualitat, i mel d´elaboració artesana.

Mercat del vi, formatge i mel

 

Un mercat temàtic i divulgatiu que tindrà com a protagonistes el formatge, el vi i la mel omplirà de parades i de colors el Passeig Mare de Déu de Montserrat, de Sant Andreu de Llavaneres, el diumenge 19 de febrer, a partir de les deu del matí i durant tot el dia.

El mercat tindrà una vessant pròpiament comercial i una altra de més divulgativa. Així, s´hi ubicaran diferents plafons informatius en els quals s´explicarà la importància dels elements que intervenen en el procés d´elaboració i envasat del vi. Des del roure utilitzat per a les bótes de vi, fins als tapes de suro que han de deixar respirar el vi, així com la vinya i el raïm, en les seves diferents tipologies. També s´hi exposaran plafons explicatius del món de l´apicultura i els secrets per obtenir una mel de qualitat. Els diferents assentadors, experts en cadascuna de les temàtiques del mercat, podran completar i ampliar la informació que es desitgi i informar també de tot el que es vulgui conèixer sobre els productes exposats.

L´empresa Eixmedia, amb la col·laboració de l´Ajuntament, organitzen aquest mercat en què s´hi trobaran vins de dues denominacions d´origen catalanes diferents com són la DO Alella i la DO Empordà, i formatges artesans tant del Pirineu Català com d´altres llocs del món de la mà de la Formatgeria Roura-Soler, de la Vall de Camprodon o la Formatgeria Montbrú, del Moianès, per exemple. Hi haurà formatges de la Serra d´Albarracín, i formatges francesos, suïssos i italians.

També hi haurà mels artesanes de diversos sabors i textures. A més, arrodoniran el mercat altres productes com embotits, pa i coca, dolços i confiteria, fruits secs caramelitzats, complements, bosses i tèxtil, joieria, minerals, maquetisme i decoració, productes de bellesa i salut elaborats amb aloe vera, sabons artesans i bijuteria, entre moltes altres coses.

Una vintenta de parades ben diverses, doncs, conformaran el que serà un mercat protagonitzat pel vi, el formatge i la mel d´elaboració artesana que se celebrarà a Sant Andreu de Llavaneres per primera vegada.

Lloc Passeig de la Mare de Déu de Montserrat
Organitza Eixmedia. Hi col·labora: Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres
Diputació de Barcelona
^