X
Estat d'alarma: Covid-19.
Ca l'Alfaro
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 17.04.2015
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Amanida de pèsols i favetes tendres amb cruixent de pernil i oli de menta
Per Cristina Parés, Criscooks

Ingredients
150 grs de pèsol garrofal de Llavaneres ja desgranat
150 grs de favetes tendres ja desgranades
100 grs de pernil de gla tallat en llesques fines
Un manat de fulles verdes d'amanida: ruca, espinacs, fulla de roure...
Cibulet
Menta
Oli d'oliva
Reducció de vinagre dolç
Sal i pebre

Amanida de favetes i pèsolsPosem aigua a bullir amb sal i tirem els pèsols, els escaldem 3-4 minuts, els retirem i els esbandim amb aigua freda i gel per tallar la cocció i que no perdin el color. Mentrestant en una paella amb oli posem una mica del pernil tallat prim i sofregim les favetes en el mateix oli per que agafin gust del pernil.

En una paella sense oli posem les llesques del pernil i ho deixem a foc baix fins que quedin cruixents i reservem.

Fem una emulsió amb les fulles de menta, l'oli d'oliva, sal i pebre.

Muntem el plat: posem una base de fulles verdes, a sobre les favetes i els pèsols, al voltant els cruixents de pernil, unes tires de cibulet i ho amanim amb l´oli de menta, la reducció de vinagre i cibulet picat.

Informació relacionada
Diumenge es van servir prop de 1.400 degustacions, entre pèsol ofegat, coca de Llavaneres i begudes
Triple pèsol d'or aquest 2015 a les tres hortes que encara no havien rebut el guardó
Diumenge, 19 d'abril de 2015
Quin dia més bonic!, cançons que surten de la terra.
Diumenge, 19 d'abril de 2015
Diumenge, 19 d'abril de 2015
A càrrec de Masplanes
Dissabte, 18 d'abril de 2015
A càrrec de Gospelsons
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Amb Mercè Armengol i fills
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Dissabte, 18 d'abril de 2015
A càrrec de Masplanes
Divendres, 17 d'abril de 2015
Ofert pel restaurant Vil·la Minerva
Divendres, 17 d'abril de 2015
De Mercè Armengol
Divendres, 17 d'abril de 2015
A càrrec de la xef Cristina Parés
L'activitat obrirà, a les 11 del matí, el programa de la 16a Festa del Pèsol de Llavaneres
El sopar el servirà el restaurant Vil·la Minerva, divendres 17 d'abril, i les inscripcions ja estan tancades
Arrenca la Mostra Gastronòmica del Pèsol de Llavaneres 2015
Les fotografies s'han de fer i lliurar diumenge 19 d'abril
Hi ha categoria infantil i per a adults i cal inscripció prèvia fins al 17 d'abril
Una de les novetats serà la creació d'un gran espai gastronòmic a l'espai firal
Diputació de Barcelona
^