Dissabte, 24 de març

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Pancarta de portada
Notícies
Protecció Civil activa l'Alerta PROCICAT per Onada de Calor

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres recomana extremar les precaucions aquests dies i seguir els consells de seguretat.

Onada de calor


Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta setmana l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant de l’episodi de temperatures extremes que es viu des del passat dia 14 i que pot allargar-se fins aquest cap de setmana. L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, hi ha possibilitat de que se superi el llindar de temperatures extremes per aquesta època de l’any a gairebé tot Catalunya.

Recomanacions

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que s’informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures. Eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua.

Davant d’aquest augment de les temperatures tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crònics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veïns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar. Eviteu també la deshidratació, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohòliques. Totes les recomanacions les podeu trobar en el següent enllaç.

Informació publicada el 16 de juny de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT
Plaça de la Vila, 1
08392 Sant Andreu de Llavaneres
Tel. 937 023 600 - Fax 937 023 637