Dimecres, 23 de maig

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Pancarta de portada
Notícies
Protecciķ Civil activa l'Alerta PROCICAT per Onada de Calor

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres recomana extremar les precaucions aquests dies i seguir els consells de seguretat.

Onada de calor


Protecciķ Civil de la Generalitat ha activat aquesta setmana l’Alerta del Pla de Protecciķ Civil PROCICAT per Onada de Calor davant de l’episodi de temperatures extremes que es viu des del passat dia 14 i que pot allargar-se fins aquest cap de setmana. L’Agčncia de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuaciķ per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Segons el Servei Meteorolōgic de Catalunya, hi ha possibilitat de que se superi el llindar de temperatures extremes per aquesta čpoca de l’any a gairebé tot Catalunya.

Recomanacions

Protecciķ Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que s’informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures. Eviteu les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beveu molta aigua.

Davant d’aquest augment de les temperatures tingueu especial cura de les persones més vulnerables a la calor (gent gran, nadons, malats crōnics,…). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, als familiars o veīns grans que viuen sols per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Estigueu atents que la canalla i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats, i cal recordar que els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiaciķ solar. Eviteu també la deshidrataciķ, bevent aigua freqüentment i evitant el consum de begudes alcohōliques. Totes les recomanacions les podeu trobar en el següent enllaį.

Informaciķ publicada el 16 de juny de 2017Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT
Plaįa de la Vila, 1
08392 Sant Andreu de Llavaneres
Tel. 937 023 600 - Fax 937 023 637