Divendres, 21 de juliol

Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres

Pancarta de portada
Notícies
S'incrementa la campanya per frenar la presčncia del mosquit tigre

L'Ajuntament de Llavaneres ha tornat a encarregar al Consell Comarcal el tractament per evitar la multiplicaciķ del mosquit tigre. La campanya, que ja es va provar amb čxit l'any passat, consisteix en l'aplicaciķ d'un larvicida específic als embornals de la via pública on queda aigua entollada amb l'objectiu d'atacar les larves de mosquit tigre que s'hi desenvolupen. Paralˇlelament, la Regidoria de Sanitat demana la colˇlaboraciķ ciutadana per frenar la presčncia d'aquest insecte tot aplicant un seguit de mesures de prevenciķ i de consells a tenir en compte. En els propers dies es distribuirā un ban d'Alcaldia per fer-ne difusiķ al carrer.

Mosquit tigreAmb el tractament que s'ha encarregat al Consell Comarcal i que consisteix en l'aplicaciķ de larvicida als embornals, s'evita que les larves puguin arribar a la fase adulta, evitant així l'apariciķ de nous mosquits. Malgrat que aquesta acciķ no elimina tots els focus de mosquit tigre, és important portar-la a terme per evitar-ne la proliferaciķ, ja que cada exemplar femella d'aquest insecte pot arribar a pondre un centenar d'ous. A més, l'aplicaciķ del larvicida, a diferčncia de les fumigacions, és innōcua per al medi ambient.

El mosquit tigre és un insecte de fācil reproducciķ i necessita molt poca quantitat d'aigua entollada per reproduir-se. Un procés que es completa en tan sols una setmana des que les femelles ponen els ous.

L'estiu del 2011 es va portar a terme una prova pilot, també a través del Consell Comarcal, i aquest any s'ha decidit intensificar l'actuaciķ. Entre els mesos de juny i novembre es portaran a terme tres tractaments en embornals de la poblaciķ.

Consells prevenir la proliferaciķ del mosquit tigre

La Generalitat de Catalunya té en marxa la campanya informativa per tal de contribuir a frenar la presčncia d'aquest insecte amb una picada tan molesta.

Podeu trobar tota la informaciķ en aquest enllaį.

 

Informaciķ publicada el 7 de juny de 2012 Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT
Plaįa de la Vila, 1
08392 Sant Andreu de Llavaneres
Tel. 937 023 600 - Fax 937 023 637