X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 26.10.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Sant Andreu de Llavaneres rebaixarà l'IBI un 0,5% el proper 2018

A part de la reducció de l’Impost de Bèns Immobles, el Ple de l’Ajuntament també va aprovar el passat 24 d’octubre el conjunt de les ordenances fiscals per a l’any 2018 que preveuen una congelació de la majoria dels tributs i impostos municipals.

LlavaneresPleOctubre

Durant l’any 2018, els veïns i veïnes de Sant Andreu de Llavaneres continuaran pagant majoritàriament els mateixos impostos i tributs municipals que aquest any, així ho va aprovar el Ple del consistori en sessió ordinària el passat dimarts 24 d’octubre. De manera general i de cara a l’any vinent, l’Ajuntament ha apostat per la congelació de la majoria dels tributs i impostos municipals.

Amb l’objectiu de rebaixar la pressió fiscal sobre els ciutadans, el regidor d’Economia, Albert Sala, va explicar que l’any 2018 els veïns i veïnes de Sant Andreu de Llavaneres pagaran un 0,5% menys en l’Impost de Bèns Immobles (IBI) respecte al 2017. En aquest sentit, Sala ha remarcat la importància d’aquesta mesura, ja que l’IBI és un dels impostos més importants per a les arques municipals i en poblacions com Sant Andreu de Llavaneres representa uns 4 milions d’euros del pressupost municipal.

De cara a l’exercici 2019 i amb l’objectiu de continuar reduint l’esforç fiscal dels ciutadans per assumir aquest tribut, el regidor ha avançat que la voluntat de l’equip de govern és dur a terme una rebaixa més significativa d’aquest impost.

Actualització de preus de serveis concrets
En el marc de la sessió del Ple, el regidor d’Economia va remarcar que només ha estat necessari actualitzar a l’alça dos serveis que estan vinculats amb empreses externes. D’una banda, el cost del servei de la retirada de vehicles passarà dels 135 euros als 142 euros. De l’altra, s’incrementa la penalització que aplica el servei d’aigües en cas d’un tall per impagament. Aquest import passarà dels 18 euros actuals als 30 euros el 2018.

Diputació de Barcelona
^