X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 15.06.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Informació d'interès: plaga de l'eruga peluda del suro

La regidoria de Medi Ambient de Llavaneres informa que l'eruga que aquests dies s'està estenent pels nostres boscos és una espècie autòctona que cada 20 anys, aproximadament, es presenta en forma de plaga, durant dos o tres anys, fins que és controlada de manera natural. Se la coneix com l'eruga peluda del suro. Medi Ambient explica que no es poden fer tractaments químics en els ambients naturals perquè afectarien els seus depredadors i les conseqüències de properes plagues serien molt més intenses.

L'eruga menja fulles de sureres, alzines i d'altres arbres per després fer un capoll i sortir en forma de papallona nocturna. En condicions favorables, com les d'aquest any, els arbres es recuperen produint noves fulles, tot i que per a ells representa una despesa extra d'energia.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, l'organisme que té les competències forestals, està duent a terme un seguiment de la plaga i ha decidit actuar en zones on la plaga ja va actuar fa dos anys, sobretot al massís del Montnegre.

Paral·lelament a la presència de milions d'erugues, han augmentat tots els seus depredadors, que ajudaran a controlar la plaga de manera natural. D'entre ells els més cridaners són els escarabats lluents, voraços depredadors i que cal deixar actuar per ajudar a desfer-nos de les erugues. Les papallones seran controlades per ratpenats i ocells insectívors, així com eriçons, sargantanes, llangardaixos i serps.

Més informació, aquí.

Eruga peluda del suro

Foto: L'escarabat lluent, un controlador natural de la plaga. 

Diputació de Barcelona
^