X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 30.10.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres congela impostos i aplicarŕ bonificacions a les escoles bressol
El sistema de tarifació social permetrŕ introduir descomptes a les famílies en funció dels ingressos i dels membres de la unitat familiar

El ple municipal de l'Ajuntament de Llavaneres va aprovar provisionalment, dimarts 27 d'octubre, les Ordenances Fiscals per a l'any 2021 amb els vots a favor d'ERC, al govern, de Junts per Llavaneres, del PP, del PSC i de Movem Llavaneres, i l'abstenció de C's. S'aposta per una congelació dels impostos i per l'aplicació de bonificacions a les famílies usuŕries de les llars d'infants públiques, un descompte que s'aplicarŕ a partir del mes de març de 2021.

El regidor d'Economia, Albert Sala, va destacar que l'aplicació de la tarifació social a les escoles bressol de Llavaneres és una "decisió valenta i dona un accent social" molt destacat a la política fiscal de Llavaneres. Sala també va assenyalar l'aposta del govern municipal de mantenir tots els tipus impositius i, fins i tot, de reduir-ne alguns, com és el cas de l'IBI: "Es rebaixa el coeficient perquè el ciutadà no noti cap increment". Per al titular d'Economia, "aquesta política de contenció i de rentenció fiscals" per la qual s'aposta és necessària tenint en compte l'actual situació de crisi econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19. Sala també va ressaltar les dues aportacions del grup del PSC, que es recullen en la proposta de modificació fiscal, per tal d'elaborar un registre d'habitatges buits i per millorar el cobrament telemàtic dels impostos i taxes.

Per la seva banda, la regidora d'Educació, Maria José Cano, va explicar que les bonificacions als usuaris de les escoles bressol podran arribar al 90% de la quota actual, que és de 192 euros, i va avançar que el proper 4 de novembre s'engegarà una campanya informativa per comunicar les novetats a la població. Cano va explicar que aquesta feina es va posar en marxa durant l'anterior mandat.

Reaccions de l'oposició

Per part del PSC, Belén Escolà va agrair al regidor Sala que s'hagin recollit les aportacions del seu grup i va manifestar el vot a favor dels socialistes amb les modificacions fiscals plantejades. Des de Movem Llavaneres, el regidor Juan Antonio Casado va manifestar que cal celebrar la nova tarifació social de les escoles bressol, "tot i que ha trigat molt" i va assegurar que "moltes famílies ho agrairan molt". En nom del PP, Carlos Bartomeu va declarar que "tant per la congelació fiscal com per l'estalvi que s'aplicarà a les famílies de les llars d'infants" el seu grup també hi votaria a favor. En el torn de Ciutadans, Alberto Pichel va mostrar-se a favor de les noves mesures, però va manifestar que respecte els pisos buits caldrà estudiar-ne cada cas i va avançar l'abstenció del seu grup a la proposta d'ordenances per al 2021. El portaveu de Junts per Llavaneres, Oriol Giralt,  per la seva banda, va reiterar que la tarifació social "és una bona mesura que arriba molt tard" i va exigir al govern que vetlli per ajudar a sortir de la crisi als sectors que estan patint més.

L'alcalde, Nani Mora, va assegurar que el govern està al costat dels més perjudicats per la crisi i va dir que mantindran els ajuts; i el regidor Albert Sala va agrair el suport i el "to construcctiu" de tots els grups municipals i va afegir: "Soc conscient que la situació de país, de poble, és molt complicada". En relació a la tarifació social va reiterar que és una decisió que "ve de lluny, molt estudiada" i que "situarà Llavaneres com un dels municipis socialment més avançats de la comarca".

Ple municipal de 27 d'octubre de 2020

Diputació de Barcelona
^