X
Emergčncia per sequera!
Notícies
14.10.2021
En marxa la instal·lació de les plaques solars a la Biblioteca
L'actuació s'inclou en el Pressupost Participatiu 2021

La instal·lació de plaques solars en edificis municipals va ser un dels projectes escollits en el Pressupost Participatius 2021 i ara s'estŕ portant a terme. El projecte estava dotat amb 12 mil euros i, des del consistori, s'ha optat per ampliar-ne la dotació pressupostŕria. El projecte d'instal·lació de sistema de captació i aprofitament d'energia fotovoltaica a la Biblioteca de Sant Andreu de Llavaneres suposa una inversió de 48.187,04 euros. La previsió és que les feines s'enllesteixin durant aquest mes d'octubre i que les plaques puguin entrar en funcionament cap al novembre.

Segons informen els serveis tècnics municipals, està previst instal·lar un total de 78 panells fotovoltaics (FV) de 470Wp de potència, amb un total de 37 kWp de potència total instal·lada. Aquesta estructura permetrà produïr una energia de 51000 kW/h per any.

D'altra banda, està en estudi la implantació de sistemes de captació i aprofitament de l'energia fotovoltaica en altres edificis i equipaments. Les actuacions es podran anar executant en funció de la disposició pressupostària.

El tipus d'instal·lació que s'està col·locant en aquests moments a l'edifici de la Biblioteca és d'autoconsum compartit. Això vol dir que l'energia produïda es podrà compensar per a la Biblioteca, l'Ajuntament i Ca l'Alfaro.

La Biblioteca municipal de Llavaneres estava dotada de plaques solars des de la inauguració de l'edifici, l'any 2005. Aquesta actuació suposa una renovació i una actualització de la instal·lació.

Beneficis ambientals

L'aposta municipal per la instal·lació de plaques solars en edificis municipals respon al compromís de reducció d'emissions contaminants, tal com es recull en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC). Un pla que compta amb el suport de l'Ajuntament de Llavaneres. Més informació, aquí.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Roldós, destaca que el compromís amb aquest projecte d'instal·lació de plaques fotovoltaiques ve de lluny i assegura que continuaran treballant per ampliar-ne la cobertura. "El proper pas serà dotar de plaques solars el Casal de la Gent Gran, el Casal Jove i Ca l'Alfaro, i més enllà ens posem com a objectiu el camp de futbol, el Pavelló Municipal d'Esports i l'Escola Serena Vall", afegeix.

Plaques solars a la Biblioteca

Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^