Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 03.11.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Comencen les tasques de gestió forestal a la finca municipal de Can Cabot de Munt

La Regidoria de Medi Ambient informa que aquests dies s'han posat en marxa les feines de gestió forestal de Can Cabot de Munt. L'actuació, que s'allargarŕ fins a final d'any, té com a objectiu millorar l'estat sanitari de l'arbrat a la finca, reduir el risc d'incendi i posar-la a punt atesa l'actual situació de crisi climŕtica.

Per assolir aquest objectiu es farà una selecció de tanys i una retirada d'arbres fins assolir una densitat arbòria que pugui ser sostenible. S'escolliran sobretot aquelles espècies més adaptades als climes mediterranis. La majoria de troncs atallats seran retirats: els de pi pinyoner, per fer biomassa, i els d'alzina, per a llenya.

En el cas de les branques, es trituraran les situades a menys de 25 metres dels camins; la resta es tallaran segons marca la normativa vigent. L'objectiu és que aquestes restes tornin al sòl com a nutrients de la vegetació que hi resti.

Les obres es duran a terme a través de l'Associació de Propietaris Forestals del Montnegre-Corredor i compten amb el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona.

Can Cabot de Munt

Diputació de Barcelona
^