X
A partir del 17 d'octubre, Llavaneres aposta per la recollida porta a porta de les escombraries!
Portada Ŕrea de Serveis Territorials Medi Ambient La bona recollida selectiva de la matčria orgŕnica, una cosa de tots
Botó que mostra/amaga menú lateral
La bona recollida selectiva de la matčria orgŕnica, una cosa de tots


S'han aconseguit avenços importants...

  • L´estalvi d´emissions de CO2, gràcies a la recollida selectiva de la FORM, ha estat de 384,52 tones en CO2.
  • Des del 2007 la vila compleix amb la proposta de la Comunitat Europea per al 2020, però des de l´any 2011 s'estan incomplint els objectius marcats per Catalunya d´arribar a un 60% de la recollida selectiva global en l´Horitzó 2020.
  • A nivell de recollida selectiva global, l´any 2016 el percentatge ha estat del 52%, unes dades que ens indiquen que, tot i que cal esmerçar encara més esforços, Sant Andreu de Llavaneres es troba en la bona línia de la recollida selectiva. Endavant!

... tot i així, l´any 2016 vam dipositar incorrectament més de 340 tones de matèria orgànica

L´Ajuntament fa saber que l´any 2016 a Sant Andreu de Llavaneres es van recollir 1.429,9 tones de matèria orgànica (FORM), de les quals 341, 79 tones eren residus impropis, és a dir, que no s´haurien d´haver dipositat en aquesta fracció.

Aquesta distribució errònia comporta una despesa addicional per a l´Administració municipal, ja que un cop dipositada per error la resta en la fracció que no li correspon, cal separar-la i transportar-la de nou cap a la planta de residus ubicada a Mataró. A més, a causa de la mala qualitat de la FORM recollida, Sant Andreu de Llavaneres va deixar de rebre 30.000 euros en ajuts econòmics procedents de la Generalitat de Catalunya.

Nova campanya per millorar la separació de la matèria orgànica de cara a la tardor

Tot i els avenços aconseguits fins al moment, cal continuar treballant per millorar en la separació i gestió dels residus, especialment els orgànics. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres engega una campanya informativa sobre la recollida de la matèria orgànica.

Posem atenció en la Matèria Orgànica, tots hi guanyem! 

MO: Separa bé!

MO: Separa bé!

Fitxer: flyer_Materiaorganica.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 13.61 MB

MAGRAMAMO Llavaneres

 
Diputació de Barcelona
^