La 9a Promoció de Productes Típics, el pòrtic de la Festa Major de Sant Andreu 2007, tornarà a ser un aparador gastronòmic de primera qualitat, en què els restauradors, cuiners i pastissers de Llavaneres mostraran els seus millors productes i receptes culinàries de la temporada.
Cal destacar que la recaptació obtinguda en la degustació es detinarà a una causa solidària, concretament se cedirà a l'Associació Espanyola de Lluita contra el Càncer.
Un any més es promocionarà la coca de Llavaneres, les pomes del relleno, cuinades a l'estil més ancestral, amb paciència i rigor, i també els bolets, sobretot els rossinyols. La previsió és que se serveixin més de 500 racions de poma farcida i altres centenars de racions de coca i de bolets.
Però abans de la tradicional degustació a la plaça de la Vila, la primera cita serà, dissabte 24, amb la sortida al bosc per anar a buscar bolets i, tot seguit, portar-los a la sala de plens de l'Ajuntament, on ja a la tarda i diumenge al matí es podrà veure una exposició amb tot el material recollit.
Exposició de bolets
A les persones que vulguin participar en la recol·lecta de bolets, se'ls recomana que no portin més de tres exemplars de la mateixa espècie i que collin el bolet amb el peu sencer. El lliurament de bolets s'haurà de fer dissabte 24 de 12.00 a 13.30 hores, a la sala de plens de l'Ajuntament. A partir de les 4 de la tarda, el micòleg Miquel Rovira, de l'Associació Micològica Font i Quer, els classificarà. L'exposició es podrà visitar de 18.00 a 20.00 hores, i l'endemà diumenge, a partir de les 10.00 hores.
L'activitat micològica, de fet, començarà divendres 23 a la tarda, amb una conferència a càrrec de Josep Lluís Martín, micòleg aficionat de la vila, que parlarà d'Els bolets de Llavaneres. La xerrada tindrà lloc a la Biblioteca Municipal, a les 20.30 hores.
La degustació popular
La festa al carrer serà diumenge, per anar escalfant motors per a la festa major de Sant Andreu. A partir de les 12.15 hores, trobarem les parades d'exposició i venda de productes típics. A preus populars -els tiquets es vendran per 2 i 3 euros- es podrà tastar la poma farcida, els bolets i la coca, oferts pels restauradors, cuiners i pastissers del poble. Per acompanyar, hi haurà degustació de vins i caves, a càrrec dels establiments comercials de la vila. En cas de pluja, la degustació es traslladarà a l'envelat de Jaume Brutau.
També diumenge al matí, la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme convida a conèixer els detalls de la cuina de la poma farcida. Amb les aportacions de tots els assistents, es farà un llibre de receptes que recollirà trucs i receptes per cuinar la poma del relleno. A més, pensant en els més menuts, Acció Juvenil oferirà a partir de les 11.45 hores jocs infantils per a la mainada.
La festa gastronòmica d'aquest cap de setmana serà possible gràcies a la col·laboració de La Dona per la Dona, Amics dels Bolets de Llavaneres, Acció Juvenil i el suport de la Diputació de Barcelona.