Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 06.09.2013
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
A bici i a peu per un món més respectuós amb el Medi Ambient
Llavaneres celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb una pedalada i una caminada, els dies 22 i 29 de setembre

Setmana de la Mobilitat

Llavaneres no faltarà a la cita, un any més, de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que promou el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. La Regidoria de Medi Ambient té a punt dues propostes: una bicicletada per al diumenge 22 de setembre i una caminada saludable per al diumenge 29 de setembre. Els participants a la caminada que ho vulguin podran tornar a casa en bus de manera gratuïta, gràcies a l'acord entre l'Ajuntament de Llavaneres i l'empresa Casas.

L'objectiu d'aquestes accions reivindicatives és promoure una mobilitat saludable, segura i respectuosa amb el Medi Ambient, en consonància amb els compromisos que el municipi va adquirir a finals del 2011 amb l'aprovació del Pla d´Acció per l'Energia Sostenible (PAES).

A més, es vol promocionar l'ús de la deixalleria municipal, que s'ha fixat com el punt d'arribada de la pedalada, i també donar a conèixer l'existència dels nous horts municipals habilitats al Surray, espai que visitaran els participants a la caminada. Una altra de la novetats de la present edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Llavaneres és que s'oferirà un taller pràctic per aprendre a posar a punt les bicicletes, coincidint amb la pedalada del dia 22.


  • La bicicletada

Data: 22 de setembre
Hora: 11 hores
Sortida: Parc de Ca l'Alfaro

El punt de sortida de la bicicletada del dia 22 de setembre serà el parc de Ca l'Alfaro, a les 11 del matí. La pedalada no és competitiva i està oberta a tothom. Enguany es proposa la realització d’un circuit que, des del nucli urbà de la població, porti fins a la deixalleria municipal. Tot sortint des del Parc de ca l’Alfaro, s'enfilarà pel carrer Clòsens, Riera d’en Dorda, Joaquim Matas, carrer de Munt i de nou Clòsens fins Avinguda Catalunya i s'agafarà el carril bici fins a la zona de l’església de Sant Pere, travessera de Sant Pere, carrer Menorca, Alcalde Andreu Reverter, carrer Mediterrani, camí del Sot del Figuerol i finalment el camí pla de la Torreta que ens portarà fins a la deixalleria municipal. Un cop acabat el taller pràctic, s'oferirà un petit refrigeri.


  • Caminada saludable

Data: Diumenge, 29 de setembre
Hora: 10.30 hores
Sortida: Parc de Ca l'Alfaro

Tornada: Opció de tornar a casa en bus de manera gratuïta, gràcies a l'acord entre l'Ajuntament i l'empresa Casas.

En la passejada d'aquest any es proposa visitar el Surray per tal de conèixer de primera mà el projecte ambiental i social dels horts municipals. La comitiva sortirà del Parc de ca l’Alfaro, en direcció al camí del Golf, per arribar fins a la zona industrial i tot seguit al camí del Sot del Figuerol i al carrer Mediterrani. Després de la visita, s'oferirà un petit refrigeri als jardins de can Passi.

Informació relacionada
Diumenge, 29 de setembre de 2013
Del parc de Ca l'Alfaro als horts municipals del Surray
Diumenge, 22 de setembre de 2013
Del parc de Ca l'Alfaro a la deixalleria municipal
Diputació de Barcelona
^