La Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme de Llavaneres estrena una nova proposta per a la 16a Festa del Pèsol, que se celebrarà del 17 al 19 d'abril: un concurs gastronòmic amb el pèsol garrofal com a protagonista. Per participar-hi cal haver-se inscrit prèviament -hi ha temps fins al 17 d'abril- i els plats s'han de presentar la tarda del dissabte 18 d'abril, en el recinte firal del parc de Ca l'Alfaro. Cal destacar que hi haurà dues categories: infantil i adults, i que es donaran dos premis per grup. El primer premi en categoria adult serà un menú degustació per a dues persones i la resta seran vals de compra als comerços locals. Tot seguit reproduïm les bases, amb el corresponent full d'inscripció.
CONCURS GASTRONÒMIC DE PÈSOL GARROFAL
16a Festa del Pèsol de Sant Andreu de Llavaneres
del 17 al 19 d’abril de 2015
TEMÀTICA
Cuinar un plat on l’ingredient protagonista sigui el pèsol garrofal de Llavaneres.
PARTICIPACIÓ
Pot participar-hi qualsevol persona que ho desitgi, major de 18 anys, o menors acompanyats d’un adult.
Cada plat pot concursar en una de les categories:
a. Infantil: fins a disset anys
b. Adult: a partir de 18 anys
ORGANITZACIÓ
Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres.
CONVOCATÒRIA
Dins el parc Alfaro, dissabte 18 d’abril de 2015, a les 19 hores.
BASES
1. El plat s’ha d’elaborar com a mínim per a dues racions.
2. Només es pot presentar un plat per persona.
3. L’ingredient principal del plat ha de ser el pèsol garrofal de Llavaneres.
4. Es portarà el plat elaborat i cuinat. L’organització posarà a disposició dels participants uns fogons per escalfar els plats concursants.
5. Cal que el títol del plat s’hagi fet constar al full d’inscripció.
6. Els ingredients per a cuinar el plat són a càrrec del concursant.
7. Els guanyadors tindran l’opció de publicar la recepta en un mitjà de comunicació local i també en el punt de llibre i programa de la propera Festa del Pèsol.
8. L’organització es reserva el dret de resoldre qualsevol imprevist que no estigui reflectit en aquestes bases.
9. La participació en aquest concurs suposa l’acceptació de totes aquestes bases.
JURAT
El jurat està presidit per la regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme de Sant Andreu de Llavaneres, i format per:
- Pilar Creus, representant del col·lectiu de productors de pèsol de Llavaneres.
- Pilar Conchan, guanyadora del concurs de cuina de Bolets de la Promoció de Productes Típics 2014.
- Ferran Ruiz, fundador del projecte gastronòmic Cuit
- Participants al tast de vins
Es valorarà la presentació, la creativitat i la qualitat culinària.
Es valorarà l’acompanyament amb productes frescos de l’horta del Maresme.
El seu veredicte serà inapel·lable.
INSCRIPCIONS
El full d’inscripció es pot recollir a:
- Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), situada a la plaça de la Vila, 1.
- Descarregar-lo aquí.
La inscripció s’ha de presentar als llocs indicats o bé enviar-la mitjançant el formulari penjat al web municipal, per correu electrònic en format escanejat a llava.promocio@ajllavaneres.cat
TERMINI PRESENTACIÓ INSCRIPCIONS
Els participants s’hi poden inscriure fins al divendres dia 17 d’abril de 2015 a les 13h.
PREMIS
Els premis es lliuraran a continuació de la valoració del jurat i n’hi haurà dos per a cada categoria.
1r premi:
Menú degustació per a 2 persones en un restaurant local, valorat en 100€
Val per a compres en comerços locals valorat en 50€
2n premi:
Val per a compres en comerços locals valorat en 50€
Diploma i regals per a tots els participants.