Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 15.09.2015
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Full de ruta per impulsar els polígons del Maresme
Els ajuntaments de Mataró, Arenys de Mar, Sant Pol i Dosrius, i el Tecnocampus, molt interessats a subscriure el conveni

Reunió del PAE Maresme. Llavaneres, 15 de setembre de 2015

El projecte per impulsar els polígons del Maresme ja té definit el full de ruta i, a més, continua aconseguint noves adhesions. L'Ajuntament de Llavaneres i la Fagem, coordinadors i interlocutors del projecte, han convocat avui els signats del conveni en una reunió de treball que ha servit per definir les properes accions a portar a terme. A més de les entitats signants, a la trobada hi han assistit representants dels ajuntaments de Mataró, d'Arenys de Mar i de Sant Pol, que juntament amb Dosrius, estan molt interessats a afegir-se al projecte, i també la Fundació Tecnocampus de Mataró, que també s'hi vol sumar. La regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme de Llavaneres, Teresa Vidal, s'ha mostrat molt optimista perquè creu que "ara és un bon moment per atreure noves empreses al Maresme" i perquè el camí és fer-ho plegats. Fins al moment, el conveni per a la reactivació dels polígons del Maresme el subscriuen setze entitats, a les quals a finals de gener s'hi preveu afegir nous signants.

Reunió del PAE Maresme. Llavaneres, 15 de setembre de 2015   Reunió del PAE Maresme. Llavaneres, 15 de setembre de 2015  Reunió del PAE Maresme. Llavaneres, 15 de setembre de 2015

A la reunió d'aquest matí, a Llavaneres, hi han assistit representants dels ajuntaments de Mataró, Premià de Dalt, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera, Vilassar de Dalt i Llavaneres, i també de la Fagem i del Tecnocampus. La valoració de la regidora de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme de Llavaneres, Teresa Vidal, és molt positiva. "S'ha avançat molt", ha assegurat Vidal, que ha recordat que la finalitat és reactivar l'ocupació i aconseguir que els inversors no marxin de la comarca. La regidora ha assenyalat que el projecte va estar liderat des d'un primer moment per la Fagem i per l'Ajuntament de Llavaneres, i ha agraït molt efusivament el treball actiu que estan fent les entitats signants del conveni.

Pla de treball

En la reunió d'avui, s'ha presentat el pla d'acció del PAE (Polígons d'Activitat Econòmica) Maresme 2015-2016, que inclou onze punts. Entre els primers passos a fer a partir d'ara, hi ha la creació d'un espai de treball intern a la xarxa, que serà l'embrió d'un futur portal web.

El següent pas serà la creació d'un mapa d'espais industrials del Maresme, amb informació detallada de cadascun d'ells. Un tercer objectiu és la detecció d'empreses en expansió, tasca que es farà en coordinació amb la Generalitat de Catalunya. Ara també serà prioritari presentar aquest projecte a empreses de la comarca, i per tal d'atendre les futures peticions d'informació, s'ha creat un protocol d'actuació.

Properes trobades

La propera reunió del PAE Maresme tindrà lloc el 20 de novembre, a les 9.30 hores, al Tecnocampus de Mataró. Tal com s'ha acordat avui, les trobades se celebraran cada dos mesos i seran itinerants. Posteriorment, a finals de gener, és quan es preveu integrar els nous membres, en un acte de signatura on es convidarà a participar a les empreses de la comarca per explicar-los els avantatges del projecte.

Des de l'Ajuntament de Llavaneres es vol reiterar que el projecte continua obert a tots els ajuntaments de la comarca i a les entitats i administracions que s'hi vulguin afegir.

Informació relacionada
Els ajuntaments d'Arenys de Mar, Calella, Dosrius, Mataró, Sant Pol de Mar i Premià de Mar, i el Tecnocampus firmen divendres 5 de febrer el PAE Maresme
Setze institucions s'apleguen al voltant d'un conveni per reflotar l'economia del Maresme
Dotze ajuntaments maresmencs i quatre entitats signen un conveni de col·laboració per dinamitzar l'economia de la comarca
La iniciativa, en coordinació amb la FAGEM, té el suport del Consell Comarcal del Maresme
Diputació de Barcelona
^