Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 06.09.2012
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
A peu i en bici, per una mobilitat més sostenible
Llavaneres s'ha adherit, un any més, a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012, i prepara dues activitats per als dissabtes 22 i 29 de setembre

Pedadala popular any 2011L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres s'ha adherit a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012, una celebració internacional que a Catalunya tindrà lloc del 22 al 29 de setembre, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Per fer arribar el missatge de la campanya a la població, les Regidories de Medi Ambient i Participació Ciutadana organitzen dues activitats: una pedalada i una caminada popular, els dissabtes 22 i 29 de setembre. El lema és 'Mou-te en la direcció correcta' i convida a cercar noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible.

BicicletaLa pedalada popular obrirà la Setmana de la Mobilitat a Llavaneres el proper dissabte 22 de setembre. El punt de trobada és doble: al parc de Sant Pere per als veïns dels barris de mar, i el parc de Ca l'Alfaro, per als del nucli urbà. Els ciclistes es concentraran a les 11 hores, i després dels respectius recorreguts, els dos grups es trobaran davant de l'Escola Serena Vall, on se'ls convidarà a un petit refrigeri. L'arribada està prevista per a les 12 o 12:30 hores.

La novetat d'aquesta edició és que hi haurà dos circuits, de cinc quilòmetres cadascun: un per la zona de mar, i un altre pel poble. Es tracta d'una activitat no competitiva i oberta a tothom. L'objectiu és promoure la bicicleta com a mitjà de transport segur, ràpid i ambientalment correcta.

 

Descoberta del patrimoni natural

Caminada popularLa segona proposta és una caminada popular i tindrà lloc el dissabte següent, el dia 29 de setembre. L'hora de trobada prevista són les 10 del matí, al parc de la Font de la Llorita. Com l'any passat, la caminada té com a objectiu fer salut i alhora descobrir el patrimoni cultural-natural. Els participants gaudiran d'una ruta per la serralada, de 7,2 quilòmetres, i podran contemplar els castells de boles granítiques, que únicament es localitzen en la serralada litoral catalana. L'hora d'arribada prevista serà, aproximadament, cap a les 13 hores, al parc de la Font de la Llorita.

 

 

Notes

- Els menors han d'anar acompanyats d'un adult 

- L'ús del casc és obligatori

- Es recomana als participants que vagin equipats amb calçat i roba adequada per a la pràctica esportiva, i que es facin càrrec de l'avituallament (aigua, menjar...) que considerin necessari.

- L'organització no es fa responsable dels danys que els participants es puguin ocasionar

Informació relacionada
Dissabte, 29 de setembre de 2012
Setmana de la Mobilitat Sostenible
Punt de trobada: a les 10 h del matí, al parc de la Font de la Llorita
Dissabte, 22 de setembre de 2012
Setmana de la Mobilitat Sostenible
Diputació de Barcelona
^