Ca l'Alfaro
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 08.04.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Pesolada popular i concurs de cuina, les novetats de la Festa del Pèsol 2016
Llavaneres celebrarà la seva gran cita gastronòmica el cap de setmana del 15 al 17 d'abril

Festa del Pèsol

El parc de Ca l'Alfaro es tornarà a convertir el cap de setmana del 16 i 17 d'abril en un gran mercat a l'aire lliure. Un mercat per comprar pèsol garrofal de Llavaneres, protegit amb la marca de garantia de qualitat, i per gaudir d'un extens programa d'activitats, que arriba amb novetats. Diumenge al migdia, a més del tradicional tastet de pèsol, es podrà gaudir d'una pesolada popular que permetrà als visitants dinar al recinte firal. Dissabte, es repetirà el tast de vins i s'estrenarà el concurs de cuina LlavamasterXef. A més, durant tot el cap de setmana, s'organitzaran activitats infantils: hi haurà jocs i de cucanya, hora del conte, passejada en poni i taller de circ pel carrer de Munt. La Festa del Pèsol l'organitza la Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme amb el suport dels productors de pèsol garrofal, i dels restauradors i comerciants locals.

DIVENDRES, 15 D'ABRIL

La Festa del Pèsol es posarà en marxa divendres al matí amb un taller de cuina amb tast, al mercat municipal. El taller anirà a càrrec de Cris Cooks i es començarà a cuinar a les onze del matí al passeig de la Mare de Déu de Montserrat. Els visitants podran tastar els tradicionals pèsols ofegats de Llavaneres. Ja a la nit, el restaurant Vil·la Minerva servirà el 9è Sopar del Pèsol i durant la vetllada es lliurarà el desè distintiu del Pèsol d'Or. Les inscripcions per assistir al sopar estan obertes aquí.

DISSABTE, 16 D'ABRIL

Dissabte al matí, al parc de Ca l'Alfaro obrirà les portes la fira comercial, càrrec de productors de pèsols i comerciants. L'horari de visita serà de 10 a 14 i de 17 a 20.30 h. A més de voltar pel mercat, es podrà participar d'un tast de vins a càrrec d'Alta Alella, a les 12 h. El preu és de 3€ i cal inscripció prèvia aquí. Dissabte a la tarda, cap a les 18 h, es donarà el tret de sortida del LlavamasterXef, una de les novetats d'aquesta 17a Festa del Pèsol. Cal inscripció prèvia aquí.  A més, a la tarda, hi haurà jocs tradicionals de cucanya i, tant dissabte com diumenge, passejades en poni pel carrer de Munt i ecocavallets.

DIUMENGE, 17 D'ABRIL

Diumenge al matí es viurà un dels moments tradicionalment més concorreguts de la Festa del Pèsol: la degustació popular, que se servirà a partir de les 12 h. Com cada any, els visitant podran comprar tiquets de degustació de pèsol i de coca de Llavaneres. Per cinc euros, es podrà comprar un tiquet que inclourà dos tastets de pèsol, un de coca i una beguda. La novetat d'aquest 2016 és que la gent d'El Casal de Llavaneres cuinarà una gran cassola de pèsol ofegat. En el tastet, es podrà gaudir de la cuina de tres establiments de referència a la vila: els restaurants Can Jaume, El Racó del Navegant i Vil·la Minerva que, a més de pèsol ofegat, presentaran altres creacions culinàries amb pèsol. Amb la pesolada popular, per cinc euros, els visitants podran gaudir d'una ració de pèsol ofegat. Pensant en els més petits, diumenge a les 11 h, hi haurà sessió de l'hora del conte, amb la llavanerenca Mercè Armengol que presentarà El fillol de Sant Jordi i el drac vermell, i taller de circ al carrer de Munt.

La visita a la fira es pot completar durant tot el cap de setmana amb la degustació d'alguns dels menús de la 17a Mostra Gastronòmica del Pèsol Garrofal. Aquí podeu consultar les propostes.


Festa del Pèsol 2016

Informació relacionada
Més de 4.000 persones visiten el recinte firal de la 17a Festa del Pèsol de Llavaneres
L'Ajuntament agraeix la difusió del municipi i de la seva gastronomia al programa "Divendres" de TV3, en el decurs d'un suculent 9è Sopar del Pèsol servit pel restaurant Vil·la Minerva
Diumenge, 17 d'abril de 2016
D'Octavi Franch, amb il·lustracions de Mercè Armengol
Diumenge, 17 d'abril de 2016
A càrrec de productors de pèsols i comerciants
Dissabte, 16 d'abril de 2016
Activitat infantil amb recuperació dels jocs tradicionals de cucanya
Dissabte, 16 d'abril de 2016
A càrrec de productors de pèsols i comerciants
Divendres, 15 d'abril de 2016
Al restaurant Vil·la Minerva
Divendres, 15 d'abril de 2016
Festa dedicada al pèsol garrofal de Llavaneres i a l'alimentació
Informació d'interès per als participants
L'Ajuntament convoca un concurs gastronòmic, el LlavamasterXef 2016, en què els participants hauran d'elaborar tres plats amb equips de cinc cuiners
Aquest 2016 se celebra la 17a edició de la Mostra
El sopar el servirà el restaurant Vil·la Minerva, divendres 15 d'abril
Diputació de Barcelona
^