X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.04.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Pins malalts
Els pins del Maresme estan patint una plaga, agreujada per la sequera del 2015

Pins afectats per la plagaLa Regidoria de Medi Ambient informa que els pins del municipi estan patint l'atac d'una plaga d'un petit escarabat que té com a nom Tomicus destruens. Aquest escarabat, que és autòcton, afecta els exemplars afeblits. En el cas de Llavaneres, com a la resta del Maresme, la sequera de 2015 ha estat la responsable de l'explosió d'aquesta espècie. Aquests darrers dies, la Regidoria ha rebut trucades de ciutadans preocupats per l'estat dels pins de la vila. Els símptomes de la plaga comencen a ser visibles tant a nivell de les branques com de les capçades, més seques del que seria recomanable.

Els mètodes de lluita contra aquesta plaga són molt limitats. El més recomanat és promoure les poblacions d'aquells animals que s'hi alimenten, com són els ocells insectívors, els rats-penats, sargantanes i llangardaixos i també d'altres escarabats depredadors.

La lluita química està desaconsellada pel seu elevat preu i perquè, a banda de matar l'escarabat, acaba també amb els seus depredadors naturals i té efectes negatius sobre la salut de les persones.

Informació relacionada
Els dies 4 i 5 d'octubre es talaran els pins afectats
La situació al Maresme requereix d'una intervenció urgent, tant per retirar els arbres morts com per protegir aquells exemplars que poden ser salvables
Diputació de Barcelona
^