Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 04.02.2008
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Promoció Econòmica organitza un curs de reciclatge en higiene alimentària
Les classes es faran el 3 d'abril i les places són limitades
La Regidoria de Promoció Econòmica organitza un curs de reciclatge en higiene alimentària. Les inscripcions s'obriran l'11 de febrer a Ca l'Alfaro. El curs es farà el 3 d'abril a la Biblioteca Municipal i està adreçat a persones que treballen en establiments on es manipulen aliments i que tenen el certificat corresponent. Hi ha 25 places disponibles.
Podeu llegir-ne més detalls en aquest document adjunt.

Podeu llegir-ne més detalls en aquest document adjunt.

Fitxer: cartell_manipuladors_aliments_APPCC.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 785.28 kB

Es tracta d'un curs de reciclatge en matèria d'higiene alimentària que porta per títol: Anàlisi de perills i punt de control crítics (APPCC), adreçat a les persones que treballen en qualsevol tipus d'establiment on es manipulin aliments. Els alumnes hauran de tenir obligatòriament el certificat de manipuladors d'aliments. En el cas que no es disposi d'aquest títol, es poden adreçar igualment a la Regidoria de Promoció Econòmica, i apuntar-se en un llistat provisional per a un proper curs d'higiene alimentària, que es preveu fer al setembre. El curs està subvencionat per l'Ajuntament de Llavaneres i el cost final és de 20 €. També es compta amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme i de la Unió de Botiguers i Serveis de Sant Andreu de Llavaneres (UBS).

Inscripcions

Les persones que estiguin interessades en participar en aquest curs, cal que s'adrecin a la Regidoria de Promoció Econòmica, i presentin aquesta fitxa de participació. Les places s'assignaran, per ordre d'inscripció, a les primeres 25 persones que s'inscriguin en el curs.

Contingut del curs

L'objectiu d'aquest curs de reciclatge en higiene alimentària és ofertir tota la informació necessària per tal que es porti a terme un rigurós control del producte alimentari: com registrar les seves característiques, com controlar els diferents factors que podrien alterar-lo i com tractar i manipular correctament en tot moment l'aliment. El curs dóna totes les pautes per identificar, avaluar i controlar els perills per la innocuïtat dels aliments. El sistema APPCC està concebut per eliminar els perills propis del procés productiu dels establiments: xarcuteries, peixateries, carnisseries, supermercats, escoles, llars d'infants, menjadors col·lectius, restaurants, bars, menjars cuinats, caterings, menjadors d'empreses, escorxadors, magatzems d'aliments, explotacions agrícoles, forns de pa, pastisseries, bodegues de vins, destil·leries de licors, cuines col·lectives i qualsevol tipus d'establiment on es manipulin aliments.
 
Les classes aniran a càrrec de Griselda Marfà, que ja va impartir el curs per l'obtenció del Certificat en Higiene Alimentària. Marfà és llicenciada en Ciència i Tecnologia d'Aliments i ha cursat un postgrau en Dietètica i Nutrició i un curs en el Centre de Tecnologia de la Carn i Divisió Alimentària.
 
El curs inclourà informació sobre els segënts tipus de control (Informació cedida pel Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme):

Pla de control de l'aigua
Pla de neteja i desinfecció
Pla de control de plagues i animals indesitjables
Pla de traçabilitat
Pla de formació i capacitació
Pla de control de proveïdors i d'altres que l'establiment, per la seva activitat, consideri necessari.

Diputació de Barcelona
^