X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 19.10.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
S'aproven les Ordenances Fiscals per al 2017
El punt més polčmic va ser el canvi en el cŕlcul de la taxa de clavegueram
També es van modificar l'IBI, la taxa de retirada de vehicles abandonats i la de subministrament d'aigua

El ple extraordinari d'ahir va servir per aprovar les Ordenances Fiscals per a l'any 2017. A les noves, es modifiquen impostos com el de Béns Immobles (IBI), el de vehicles de tracció mecànica, la taxa de retirada de vehicles abandonats o mal estacionats a la via pública, la de subministrament d'aigua i la del servei de clavegueram, entre d'altres.

Precisament el debat entorn a la modificació de la taxa de clavegueram va ser un dels punts més polèmics de la sessió. La nova ordenança estableix que es calcularà de manera diferent i estarà vinculada al consum d'aigua. L'objectiu és, segons el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament, Albert Sala, premiar les persones que facin un ús responsable de l'aigua. Sala va posar l'exemple del consum d'un pis del nucli urbà que amb l'antic sistema pagaria entre 30 i 40 € i amb el nou s'estalviaria entre el 7,5 i el 15% del cost. I el d'una casa d'una urbanització que faci un ús responsable de l'aigua durant els mesos d'hivern: amb l'antic sistema pagaria uns 250 € i amb el nou, uns 150€. Ara bé, en aquest cas, a l'estiu si no es vigila amb el consum d'aigua la taxa els pot pujar fins als 800 €. Aquesta modificació no va obtenir el suport dels grups municipals de CiU, PP i tampoc de Ciutadans, que va reclamar reflexionar més sobre la qüestió.

El nou sistema de càlcul de la taxa de subministrament d'aigua també va ser força qüestionat pels membres de l'oposició. Segons el govern, l'objectiu d'aquest nou sistema és premiar els que fan un ús responsable de l'aigua, per la qual cosa es congelen els primers trams i després es va incrementant de manera progressiva.

Pel que fa a l'IBI es va aprovar que pujaria un 3% l'any que ve, amb el compromís d'abaixar-lo els dos últims anys de mandat. Per altra banda, els vehicles híbrids tindran una bonificació del 25% en l'impost sobre vehicles de tracció mecànica i la taxa de recollida de residus es passa a calcular segons la tipologia d'habitatge i no per la localització com fins ara.

Diputació de Barcelona
^