X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 15.11.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres forma part de la marca Experiències Gastronòmiques
La Fira de Tardor i la Festa del Pèsol també s'han adherit al programa Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016
L'objectiu és promocionar els productes i el sector de la restauració locals

Pèsols de LlavaneresLa cuina catalana està considerada tot un referent a nivell internacional i dos productes tan típics de Llavaneres com la coca i el pèsol garrofal formen part del ric i extens patrimoni gastronòmic del país. Per promocionar encara més aquests productes locals i el sector de la restauració la regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme de l’Ajuntament impulsa que els establiments locals formin part de la marca Experiències Gastronòmiques.

I és que aquesta iniciativa de l'Agència Catalana de Turisme s'adreça a empreses i entitats que ofereixen propostes específiques d'experiències i activitats gastronòmiques d'elevat valor afegit. Els establiments adherits han de contribuir a donar a conèixer i a gaudir del patrimoni gastronòmic català apropant als visitants una part de les tradicions, oficis, cultura, història i identitat territorial de Catalunya.
Com a marca Experiències Gastronòmiques es duen a terme diverses accions de les quals poden participar els establiments adherits, com per exemple la participació en fires especialitzades (Mercat de Mercats, Mercat d’Escapades...), comunicació i publicitat en mitjans especialitzats, cursos de formació, publicacions específiques...

Amb l'adhesió a la marca, la Regidoria també vol donar un impuls al sector de la restauració i promoure la cooperació i el treball en equip de la trentena d'establiments de la vila, que es podria acabar materialitzant en la creació d’algun tipus d’associació o de gremi.

Pèsols i coca
Per altra banda, la Fira de Tardor, amb la Mostra Gastronòmica de Tapes de Productes Típics, i la Festa del Pèsol són els dos esdeveniments que se celebren a Llavaneres que s’han adherit a Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016. Juntament amb la regió portuguesa del Minho, Catalunya ha estat la primera a rebre el títol de Regió Europea de la Gastronomia 2016.

Sense deixar de treballar en les marques del productes típics de Llavaneres: la coca i el pèsol, que ja tenen la garantia de qualitat, Llavaneres s’ha volgut adherir al programa de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia, amb l’objectiu de promocionar la cuina i els productes catalans, el territori, la innovació gastronòmica, l’educació per a la salut i la sostenibilitat. També es tracta de compartir coneixement i aprendre dels altres socis del projecte.

Diputació de Barcelona
^