X
Emergčncia per sequera!
Notícies
06.07.2017
Llavaneres executarŕ els 17 projectes escollits en el Pressupost Participatiu 2018

La Sala de Plens va acollir aquest dimecres 5 de juliol la cinquena i darrera reunió de l'equip de treball. D'aquesta manera, els assistents van fer la tria final de les propostes que s'han de dur a terme l'any vinent amb els 100.000 euros del Pressupost Participatiu. Podeu consultar-les totes en aquest enllaç.

Tria final Pressupost Participatiu 2018 2

Sant Andreu de Llavaneres ja ha decidit quins projectes s'executaran al llarg de l'any 2018 després d'impulsar el segon Pressupost Participatiu a la vila. En una intensa votació restringida a les persones que formen part de l'equip de treball, els veïns i veïnes van poder decidir en funció de la proposta tècnica i la valoració econòmica de cadascuna de les propostes. Albert Sala, regidor de Participació Ciutadana, destaca que "l'equip de treball ha demostrat un interès i un compromís molt alt, un fet que ens esperona a seguir desenvolupant més i millors polítiques de participació ciutadana els propers anys".

La tria final inclou 17 projectes que beneficiaran molts sectors de Sant Andreu de Llavaneres. Hi destaca, especialment, l'atenció als col·lectius més vulnerables, tant a nivell d'ajuts com d'actuacions a la via pública per millorar-ne la mobilitat. En aquest àmbit, les propostes incloses són l'eliminació de barreres arquitectòniques i la posada en marxa de dues línies de subvenció per a reparacions a la llar emmarcades en dos plans d'ajuts, un dirigit a persones discapacitades i l'altre a la gent gran. D'altra banda, el projecte més ben dotat econòmicament, amb una partida de 18.000 euros, és el pla de suport psicològic a joves del municipi, que dóna continuïtat al projecte que enguany ja hi ha en marxa amb la població infantil.

Altres projectes que encapçalen la llista són la campanya de conscienciació ambiental -mitjançant el seguiment de punts negres del poble pel que fa a brutícia i escombraries- i la celebració de dues noves propostes culturals, com són un nou cicle de cinema a la fresca i un altre de música al carrer. Quant a la proposta de més vigilància policial, en especial a la zona de l'estació i el camp de futbol antic, s'instal·laran nous punts de llum i s'adquireix el compromís d'ampliar les patrulles policials durant els vespres i els caps de setmana. Podeu consultar tots els projectes escollits descarregant aquest document.

Sala també mostra la seva satisfacció per com s'ha desenvolupat tot el procés i recalca "la necessitat que veïns i veïnes, entitats i Ajuntament siguem capaços de construir entre tots plegats una societat millor que fomenti la democràcia participativa i el debat col·lectiu".

Segon Pressupost Participatiu
El projecte de Pressupost Participatiu 2018, que enguany ha celebrat la seva segona edició, va partir de la crida inicial aleatòria a 400 persones del municipi, de les quals 32 veïns i veïnes van acceptar la invitació a participar-hi i integrar-se a l’equip de treball. Les més de 230 propostes dels veïns i veïnes recollides es van distribuir en quatre blocs, seguint les principals àrees de treball que estableix el PAM 2015-2019: Persones, Entorn, Economia i Administració. Posteriorment, van passar a votació 92 propostes que tenien una càrrega econòmica limitada a l’exercici 2018 i eren viables tècnicament i de competència municipal, de les quals només 24 van esdevenir finalistes en el Pressupost Participatiu.

L’Ajuntament agraeix als integrants de l’equip de treball la seva motivació i esforç per fer d'aquest procés un gran èxit i per implicar-se activament en el debat col·lectiu durant les reunions periòdiques que s'han organitzat els darrers mesos.

Tria Pressupost Participatiu

Tria Pressupost Participatiu

Fitxer: TRIA_FINAL.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 124.96 kB

Informació relacionada
Dilluns, 13 de maig de 2019
Espai de debat per a famílies amb fills/es majors de 12 anys
El document, finançat amb el Pressupost Participatiu 2018, es va presentar el 26 de febrer
Una quarantena de veďns trien catorze projectes valorats en 100.000 euros que s'inclouran en el pressupost municipal del 2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^