Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 01.03.2018
Versió per imprimir
Comunicació
Sobre l'ètica política: ser i semblar
Article d'Acord per Llavaneres. Febrer de 2018
  • Hauríem de respectar i fer respectar els drets humans, amb fermesa i determinació i fomentar  els valors cívics i exigir a polítics i ciutadans un to respectuós i deferent, un tarannà que faciliti l´exercici dels drets d´uns i el compliment de les obligacions als altres.
    Les polítiques locals han de consolidar l´atracció dels veïns al primer pla d'allò públic. No es pot demanar als administrats que respectin les normes i els valors quan des de l´Administració es fan servir les normes en benefici propi o d´uns pocs i els valors i actuacions queden sotmesos al dubte permanent.
    En les decisions polítiques no només s´ha de valorar la finalitat que es busca; no tot val per aconseguir els objectius: cal tenir sempre molt en compte la valoració ètica dels procediments. Quan se separen (o sembla que s´han separat) els procediments i l´ètica, hi ha un problema mal resolt.
    En política s´ha de ser, però també s´ha de semblar ètic, honest i transparent. Quan no és així, els camins del polític i del ciutadà se separen i la distància es fa insalvable.

Diputació de Barcelona
^