X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 18.10.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Zona blava
Les ordenances fiscals preveuen una reducció de l'IBI i la gratuïtat de la zona blava per als veïns i veïnes
El govern posa en valor l'equilibri impositiu, l'aposta per les polítiques socials i la reducció del deute públic

El Ple municipal extraordinari celebrat el dimarts 16 de d´octubre ha aprovat inicialment les ordenances fiscals per al 2019, que preveuen una rebaixa de l'Impost de Béns Immobles (IBI) del 3,7% i que l'estacionament a la zona blava sigui gratuït per a les persones que paguin l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) a Sant Andreu de Llavaneres. A més, les ordenances contemplen diverses bonificacions en l'IVTM: del 75% pels vehicles elèctrics, i del 50% pels vehicles híbrids, de biogàs, que tinguin un certificat de baixes emissions i pels vehicles històrics.

El regidor d'Economia, Albert Sala, ha afirmat que la proposta d'ordenances «acompleix tres objectius del govern: rebaixar els impostos, mantenir l'equilibri impositiu i apostar per les polítiques socials». Sala ha explicat que els ingressos de l'impost de la plusvàlua pel 2019 es situen en 957.000 euros a 30 de setembre, quan es tenia una previsió al pressupost de 605.000 euros, fet que permetrà rebaixar l'IBI en 290.000 euros.

L'equip de govern també ha destacat que el rigor en la gestió de les finances municipals ha permès reduir considerablement el deute bancari i els interessos. Si en el 2015 es dedicaven més de 900.000 euros a aquest concepte, en el proper exercici la quantitat tan sols serà de 182.000 euros. «D´aquesta manera podrem destinar aquests recursos a finançar nous projectes», ha afirmat el regidor. Sala ha explicat que des del 2016 la despesa en provisió de serveis del pressupost municipal ha augmentat en pràcticament mig milió d´euros.

La nova política de gratuïtat de la zona blava per a les persones empadronades al municipi, una de les altres mesures destacades de les ordenances, ha estat fruit d´una proposta del Partit Popular que el govern municipal ha acceptat i incorporat.
 
El Ple va aprovar les ordenances fiscals pel 2019 amb els vots a favor dels grups d'ERC i el PP, l'abstenció de CiU i el vot en contra d'Acord per Llavaneres i C's.

Diputació de Barcelona
^