Botó que mostra/amaga menú lateral
Opinió Grups Municipals | PUBLICAT 09.11.2018
Versió per imprimir
Comunicació
Llavaneres, el més important
Article del PP. Octubre de 2018
  • El Grup Municipal Popular durant aquests tres anys de legislatura ha estat un exemple d´oposició constructiva, més que fiscalitzar al Govern, la nostra tasca fonamental ha estat la d'impulsar la seva acció. Ara recordem que en el debat dut a terme al Casal dies abans de les eleccions, el nostre candidat Victor Ros va fer una pregunta a tots els candidats "Si arribés algú de vostès a governar, augmentaria els impostos?", la resposta immediata de l'actual Alcalde Sr. Joan Mora va ser clara i contundent: “NO”. Doncs bé la realitat és que any rere any han incrementat la pressió fiscal de manera notable a tots els llavanerencs.

    Volem un poble amb serveis de qualitat i que no deixi de ser poble

    El primer Pressupost havent-hi un Govern de majoria absoluta el vam votar favorablement, a canvi que s'inclogués una partida pressupostària de 100.000 € per a ajudes socials, sent conscients de la greu situació que travessaven moltes famílies de la nostra població. Els dos anys següents ens va ser impossible donar suport als pressupostos per dues raons. La primera és que hi havia un important increment de la pressió fiscal en uns moments difícils per a les famílies de Llavaneres, i la segona és que Ple rere Ple s´aprovaven modificacions pressupostàries, aproximadament 14 a l'any (més d'una al mes) per la qual cosa el pressupost final no tenia res a veure amb el pressupost aprovat inicialment.

    En els moments actuals el Govern Municipal no posseeix majoria absoluta amb la qual cosa portarem a terme totes les accions pertinents per tal de baixar els impostos a nivell de 2015 en benefici dels llavanerencs. Els diners on millor estan i on millor es gestionen és en la butxaca dels ciutadans, ja que ningú millor que ells saben l´esforç que han fet per aconseguir-los.

    Altres temes prioritaris per al nostre Grup són:

    NETEJA: un poble net és sinònim de qualitat de vida. Hem presentat diverses iniciatives però la majoria governant les ha ignorat, i fins i tot han defensat que Llavaneres era un poble net, vostès valoraran si realment és així, per a nosaltres la neteja es pot millorar, i molt.

    SEGURETAT: som conscients que la Policia Local fa tot el possible, però ens preguntem si tenen tots els mitjans necessaris per garantir la seguretat en la nostra població. Vam fer una proposta en què demanem l'elaboració d'un estudi de seguretat que contemplés si realment tenien aquests mitjans, que es dugués a terme una major coordinació entre les Policies Locals de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldes d'Estrac, a més d'una major col·laboració amb la Policia Autonòmica. Al mateix temps, que s´elaborés un pla contra la droga, actualment segons la informació que tenim, aquest pla no existeix. Més controls a les entrades i sortides de la població. I també un punt d'informació a la zona de Can Sans, tantes vegades oblidada en molts aspectes.

    ESPORTS. Hem iniciat les obres d'un Pavelló poliesportiu que nosaltres hem donat suport, però que creiem que el pressupost és exagerat (cost previst SIS MILIONS D'EUROS), per al nostre Grup Municipal el més important és la vertebració de la societat llavanerenca, és a dir que el conjunt d'entitats esportives tinguin el suport del Govern municipal, i això només s'aconsegueix amb el diàleg i evidentment amb ajudes econòmiques. Avui podem veure com diferents entitats esportives no tenen aquest diàleg i al mateix temps a algunes d'elles se'ls ha rebaixat dràsticament la subvenció municipal i altres simplement no tenen aquesta subvenció, com també vam comprovar que algunes instal·lacions esportives amb gran nombre de participants tenen un escàs manteniment, deteriorant-se dia a dia. Un famós doctor va dir "Un euro invertit en esport equival a deu euros en Sanitat".

    ZONA CAN SANS: Si hem parlat de neteja, de seguretat, serveis socials, impostos, la zona de Can Sans és de les més perjudicades de la població pel que avancem que portarem a terme un conjunt d'accions en el sentit de fer justícia per a aquesta zona.

    GENT GRAN: Si aquest és l'últim punt del nostre escrit no és perquè sigui el menys important, per al nostre Grup Municipal és un punt fonamental, prioritari. tots els llavanerencs li devem molt a la Gent Gran, ja que ells han escrit la història de Llavaneres i durant aquests més de set anys de crisi econòmica moltes famílies han tingut la sort dels seus pares i avis ja que amb el seu sou de jubilat ajudaven encantats a la resta de la família, i per part de les administracions, molt en concret la més propera que és l'Ajuntament, tenim tots l'obligació d'ajudar-los al màxim, i això no vol dir exclusivament a nivell econòmic, sinó que, respectant sempre les seves decisions, amb un diàleg fluid i ple d'afecte. El Casal d'Avis té unes instal·lacions magnífiques, però amb això no n'hi ha prou, cal fer vida social, conferències, menjars, excursions etc. El que no pot passar és el que ha passat en els últims mesos, vostès ja ens entenen... i al mateix temps avui ja els podem garantir que el Casal dels Avis continuarà on és gràcies a una esmena presentada pel nostre Grup en el Ple de juliol. Moltes gràcies a tots els jubilats pel que heu fet, pel que feu i pel que fareu.

    La nostra posició a l'Ajuntament ha estat sempre constructiva, reconeixem que el Govern no ho ha fet tot malament, però el que han fet bé ja ho diran ells mateixos.

    Una forta abraçada a totes i a tots.

Diputació de Barcelona
^