X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 29.07.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres redueix significativament les emissions de gasos d'efecte hivernacle
La Diputació de Barcelona ha desenvolupat el perfil climŕtic municipal que permet observar l'evolució del municipi

Sant Andreu de Llavaneres forma part del Pacte d'Alcaldes per l'Energia Sostenible (PAES) des del 2009. En aquest pacte es fixa un compromís perquè al 2020 es redueixi el 20% de les emissions de CO2. El consistori ha treballat per disminuir els gasos d'efecte hivernacle impulsant polítiques de reducció del consum energètic i millora de la sostenibilitat. Ara, per controlar els nivells d'emissió i el compliment del Pacte, la Diputació de Barcelona estrena una nova eina que permet veure'n l'evolució i que, en el cas de Llavaneres, demostra que les dades són molt positives.

Es tracta del perfil climàtic, una síntesi gràfica i numèrica de la situació del municipi sobre el canvi climàtic. El perfil inclou quin és el compromís assumit pel municipi per lluitar contra el canvi climàtic, que en el cas de Llavaneres és passar de l'emissió de 5,19 tones per habitant de CO2 a 4,14 tones, i quin grau de compliment s'ha assolit. Llavaneres es troba en una emissió per habitant de 3,68 tones de CO2, molt més que el compromís adquirit per al 2020, fet que suposa un balanç molt positiu de les tasques realitzades els darrers anys.

El perfil climàtic consta de dues parts diferenciades: una relativa a la mitigació del canvi climàtic (reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle) i una altra associada a l'adaptació als impactes del canvi climàtic. En la primera part, a més de les dades abans esmentades, s'hi inclou l'evolució dels consums energètics i de les emissions així com de la producció de renovables. En la segona part, s'hi llisten els riscos que pot patir el municipi vers els efectes del canvi climàtic, i s'hi pot constatar com les tempestes i pluges torrencials són el risc més alt que haurà d’afrontar el municipi.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Roldós, ha explicat que «ens enorgullim d'haver complert abans del 2020 l'objectiu de la reducció de les emissions que provoquen l'efecte hivernacle, però no ens aturarem aquí. Seguirem treballant perquè Llavaneres esdevingui una vila molt més sostenible i perquè administració, ciutadania i empreses caminin de la mà cap a models més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. Properament, estudiarem crear una ordenança que doni suport a l'autoconsum elèctric a les llars i a la tardor en farem una xerrada divulgativa oberta a tota la ciutadania.»

D’aquesta manera, l'Ajuntament anima els veïns que apostin per una vila més sostenible a estar al dia de l'actualitat local, a través del web municipal i les xarxes socials de l'Ajuntament, on s'informarà de les iniciatives encaminades a aquest objectiu.

perfil climàtic

Diputació de Barcelona
^