X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 24.10.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'Ajuntament de Llavaneres avisa que cal una millora en el reciclatge de la matčria orgŕnica
L'estudi de la recollida de FORM (fracció orgŕnica) durant el tercer trimestre mostra que dels 263,27 kg d'orgŕnica totals, un terç d'ells corresponen a residus que no toquen

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha comunicat a l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres que la caracterització del tercer trimestre pel que fa a la classificació de la matèria orgànica del municipi ha evidenciat que cal una millora important en el reciclatge del FORM (fracció orgànica).

A l'estudi esmentat, es mostra com dels 263,27 kg d'orgànica totals recollits, un 66,1% respon a  FORM, i un 33,11% a impropis, és a dir, a restes que s'haurien de reciclar en altres contenidors, com són per exemple diversos envasos, restes de poda o càpsules de cafè.

A més, des del consistori alerten que barrejar la FORM amb altres tipus de residus suposa una penalització econòmica pel municipi. L'orgànica es recull i es porta a Granollers, on en fan el triatge. El que no són restes orgàniques es torna a transportar a Mataró per a ser incinerat. Aquest procés suposa un sobrecost de manipulació i de transport, alhora que genera més contaminació.

Cal recordar doncs que la matèria orgànica és una de les fraccions de recollida selectiva s'han d'abocar restes de menjar i altres tipus de residus biodegradables, com són aliments malmesos, closques, escuradents de fusta, flors, gespa, infusions, llumins de fusta, paper de magdalenes, pinyols, taps de suro, restes de menjar, terra de plantes o tovallons de paper brut. Pel que fa al cafè no s'hi poden evocar les càpsules senceres –a  no ser que a l'etiqueta indiquin que són compostables– però si el filtre o el marro.
 
L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres vol aprofitar també per animar als veïns i veïnes a fer autocompostatge a la llar. D'aquesta manera, i registrant-se a l'Ajuntament a través de l'OAC (Oficina d'Atenció al Ciutadà), es pot arribar a obtenir un descompte del 25% en la taxa d'escombraries.

residus

Diputació de Barcelona
^