X
Telèfon per a situacions de vulnerabilitat
Museu
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 25.11.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'Ajuntament de Llavaneres demana col·laboració ciutadana en cas de detectar vespes asiàtiques
En les últimes setmanes s'han localitzat dos ruscs de vespes asiàtiques i han estat eliminades per seguretat dels veïns

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha detectat en les últimes setmanes fins a dos ruscs de vespes asiàtiques, una de les quals dins d'una propietat privada –que van haver d'eliminar els  propietaris–, i una segona a la via pública –que ha estat eliminada per l'Ajuntament.    

Des del consistori es demana als veïns que informin l'Ajuntament en cas de detectar la formació de nous ruscs, trucant al 93 702 36 00. És molt important la destrucció dels nius, ja que en aquesta època de l'any és moment de la dispersió de les reines de cada niu. Busquen un lloc per passar l'hivern, i les que sobrevieun construeixen un de nou a la primavera.

La vespa asiàtica és una espècie invasora d'origen asiàtic que va ser detectada a Catalunya per primera vegada, a l'Alt Empodà el 2012. El problema principal de la vespa és que es tracta d'un depredador de l'abella de la mel, i fa autèntics estralls en l'apicultura. Pel que fa a la salut pública, les picades d'aquesta espècie són doloroses tot i que no són més perilloses que les d'una espècie autòctona.

vespa asiàtica

Diputació de Barcelona
^