X
Estat d'alarma: Covid-19.
Ca l'Alfaro
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 27.11.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Més inversions i augment de les partides socials en el Pressupost 2020
S'han aprovat inicialment els comptes per a l'any vinent, marcats per l'increment de recursos per a la millora de l'espai públic i l'augment del pressupost en Educació, Salut i Medi Ambient.

El Ple de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha aprovat inicialment un pressupost municipal consolidat per al 2020 de 14.149.071,61 euros (un 4,3% més que al 2019), dels quals 540.477,27 euros es destinaran a inversions. El pressupost ha estat aprovat amb els vots a favor dels regidors de l'equip de govern (ERC) i del grup municipal del PP, Movem Llavaneres i el PSC, el vot contrari del grup municipal de C's i l'abstenció de Junts per Llavaneres.

El regidor d'Hisenda, Albert Sala, ha explicat que «el govern municipal té una mirada social inqüestionable, que vol dibuixar un Llavaneres del futur més sostenible, més net i que vol incidir en que els joves es puguin quedar a viure a Llavaneres».

Els comptes contemplen l'augment de diverses partides encaminades a millorar l'espai públic i els serveis que ofereix el consistori en l'àmbit social. Per una banda, les inversions augmenten un 59%, i en especial destaquen les partides de millora del clavegueram (+220%) i de l'enllumenat públic (+40%). Pel que fa a les polítiques socials, els comptes preveuen un augment de les partides de salut (+37%) i d'educació (27%). De cara el 2020 es dotarà de pressupost la nova regidoria d'Igualtat, creada el passat mes de juny amb la configuració del nou govern municipal, i es destinaran 21.800 euros a la creació i implementació de polítiques que fomentin la igualtat entre dones i homes.

Per altra banda, el govern donarà continuat al projecte de Pressupost Participatiu, però de cara l'any vinent desapareixerà la partida de 100.000 euros que els veïns que hi participen poden escollir com invertir, i aquest projecte es finançarà amb el romanent de tresoreria, que actualment consta amb 7 milions d’euros. Per últim, per tal de promoure una vila més neta i sostenible, la partida de medi ambient augmentarà un 20%.

Pressupost plural i participat

L'Alcalde de Llavaneres, Nani Mora, ha explicat que «el govern ha fet un esforç per negociar amb tots els grups municipals tot i tenir majoria absoluta. La nostra voluntat sempre és la de dialogar i millorar la visió del poble parlant amb tots els grups i incorporant les seves propostes».

En efecte, el projecte de Pressupostos incorpora punts en comú amb els diferents grups municipals, dels quals destaquen l'augment segons la necessitat dels recursos pel Servei d'Assistència Domiciliària (proposta treballada amb el PSC); dotar les escoles d’una professional vetlladora a mitja jornada i augmentar el sou dels treballadors municipals un 0,3% (propostes compartides amb el grup de Movem); augmentar la partida de seguretat i contractar un nou agent per la Policia Local (proposta consensuada amb el PP); i el reforç en la inversió per la millora de les voreres del municipi (proposta treballada conjuntament amb els grups de Movem i del PP).

Compromís amb la contenció dels impostos

El pressupost compta amb una previsió d'ingressos per impostos directes de 6.025.000 euros, i de taxes i d'altres ingressos de 5.039.248,41 euros. El regidor d'Hisenda, Albert Sala, ha manifestat durant el Ple que el govern municipal «es compromet a no augmentar més els impostos a Llavaneres en el que queda de mandat», atès el bon estat de salut del consistori econòmicament i que la pressió fiscal a la ciutadania ja és suficient.

El Ple vota a favor dels pressupostos

Diputació de Barcelona
^