X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 30.10.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Un pressupost de 13,9 milions d'euros per afrontar el 2021
El ple municipal aprova uns comptes per a l'any vinent amb més ajudes a les famílies, reforç de la plantilla, més despesa en neteja i l'aposta per dinamitzar les polítiques juvenils

El ple municipal de Llavaneres va aprovar inicialment, dimarts 27 d'octubre, el Pressupost i la plantilla de personal per a l’any 2021 amb els vots a favor d’ERC, al govern, del PSC i del PP; l'abstenció de Junts per Llavaneres i de C's, i el vot en contra de Movem Llavaneres. El pressupost ascendeix a 13.999.823,10 euros.

El regidor d'Economia, Albert Sala, va destacar els cinc eixos a partir dels quals s'ha confeccionat el pressupost per al proper any i que són:  

1. Reforç de les ajudes socials. La partida d'ajut a les famílies s'incrementa en un 25%, i passa a ser de 75.000 euros. En aquest sentit, cal fer referència als descomptes previstos per l'aplicació de la tarifació social al servei d'escoles bressol, que suposarà un important estalvi a les famílies amb menys recursos econòmics.  

2. Ampliació de la plantilla municipal. Les principals novetats són:

  • La creació d'una plaça d'auxiliar administratiu (C2, personal laboral), que s'ha consignat al 100% de la jornada laboral durant nou mesos.
  • La creació d'una segona plaça de tècnic de l'administració general d'inspector d'obres (A1, personal funcionari), que s'ha consignat al 100% de la jornada laboral durant quatre mesos.
  • L'eliminació del dinamitzador del Casal Jove, per al qual s'ha previst la concessió del servei.
  • La creació d'una plaça d'administrativa per a serveis socials.

En total, la plantilla municipal estarà integrada per 122 llocs de treball -61 funcionaris i 61 laborals-, i suposarà un 38,47% de la despesa corrent, que en números absoluts representa 5,2 milions d'euros. Del total de 122 treballadors, 15 estan assignats a la brigada municipal i 28, al cos de la Policia Local.

3. Dinamització del Casal Jove. El govern proposa destinar 48.000 euros per al desenvolupament d’un projecte per dinamitzar el Casal Jove de Sant Andreu de Llavaneres. Aquesta partida s'inclou en l'apartat de despeses corrents en bens i serveis, que està dotada amb 6,8 milions d'euros. També s'hi afegeixen, de manera directa, les despeses del Museu Arxiu, un cop extingit l'anterior organisme autònom. En canvi, s'aposta per eliminar el servei de mediació, que durant el 2020 va disposar d'una partida de 18.000 euros.

4. Millora de les condicions del nou plec per a la neteja i la recollida d'escombraries. La neteja viària és una de les despeses que més augmenta. La nova licitació, prevista per setembre de 2021, farà augmentar les partides de neteja viària i recollida de residus.

5. Congelació fiscal dels principals impostos municipals. El govern ha optat per congelar els principals tributs i reduir els ingressos més afectats per la crisi econòmica com ara l’IAE, que es rebaixa un 41%, o la Plusvàlua, que el es preveu disminuir en un 7%. Pel que fa a l’IBI, es proposa ajustar l’augment  dels valors cadastrals per evitar un augment directe al contribuent. Més informació, aquí. Per tot plegat, el govern preveu una rebaixa dels ingressos durant el 2021 de 149 mil euros respecte el 2020. 

Inversions

Finalment, pel que fa a les inversions, s'ha previst una despesa per al 2021 de 413.571,37 euros, dels quals 150.000 euros es reserven per a la renovació del clavegueram.

A més, tot i que no es consignen en el pressupost, la previsió del govern municipal és destinar 500.000 euros del romanent de tresoreria a la pavimentació de carrers.

El debat

  • Albert Sala, regidor d'Economia

"Amb aquest pressupost ampliem la mirada cap a temes socials i enfortim l'estructura de l'Ajuntament"

"El pressupost del 2020 ha quedat interromput per la greu crisi del coronavirus"

"La situació actual és d'emergència social i nacional. Comptem amb vostès per fer política en majúscules"

  • Belén Escolá, portaveu del PSC

"Cal ser lleials al govern perquè les circumstàncies són molt complexes"

"Hem d'estar atents a les necessitats de les famílies"

"Estem molt preocupats pel teixit empresarial del poble"

  • Juan Antonio Casado, portaveu de Movem Llavaneres

"Aquests pressupostos podrien ser els de l'any anterior; em preocupa molt perquè sembla que el govern no tingui un projecte polític per al poble"

"El pressupost del 2021 hauria de tenir en compte la pandèmia"

  • Carlos Bartomeu, regidor del PP

"Aquest pressupost és valent i dona tranquil·litat"

"Ens agrada molt perquè reflecteix tot el que sempre reclamem: més recursos en neteja, menys impostos, més ajudes socials, més seguretat"

"Reclamem que les obres s'encarreguin a industrials del nostre poble"

  • Alberto Pichel, regidor de C's

"Aquest pressupost és gairebé el mateix que el de l'any anterior"

"És un pressupost continuïsta quan el moment que estem vivint no ho és"

"El pressupost del 2020 presenta uns nivells d'inexecució preocupants"

  • Oriol Giralt, portaveu de Junts per Llavaneres

"El nostre vot serà una abstenció perquè és un pressupost complicat; és difícil llegir el futur i han optat per un pressupost continuïsta"

"Estem molt preocupats per la situació econòmica: en política hem de donar missatges molt clars, els ajuntaments som la primera línia de foc i hem d'apostar per línies de suport"

"les ajudes que necessitaran famílies i empreses seran elevadíssimes; hagués volgut més valentia"

  • Nani Mora, alcalde de Llavaneres

"Ampliarem les línies d'ajut tant com sigui necessari: serem valents i farem les modificacions que calgui"

"Dedicarem 48.000 euros per dinamitzar el casal de joves: tenim un projecte per impulsar les polítiques juvenils"

"Continuarem treballant per arranjar voreres: ara disposarem de 500.000 euros i podrem fer molta feina"

Ple de pressupostos

Diputació de Barcelona
^