X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 18.12.2020
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Noves mesures per afrontar un Nadal amb menys contagis
El govern de la Generalitat anuncia "un pas enrere" per fer front al rebrot de la Covid-19

La Generalitat de Catalunya ha anunciat, aquest matí en roda de premsa, les noves mesures que entraran en vigor el proper 21 de desembre i que estaran actives fins a l'11 de gener amb l'objectiu d'evitar l'arribada d'una tercera onada de Covid-19. La principal novetat és que el confinament serà d'àmbit comarcal, amb excepcions, i que s'aplicaran franges horàries a la restauració.

  • Continuem amb el perímetre de Catalunya tancat, excepte per visites a familiars o a gent propera. I en quant a la mobilitat dins del territori català queda restringida la mobilitat comarcal fins al dia 11 de gener.
  • Les activitats socials, com passa fins ara, queden limitades a 6 persones màxim. Els dies festius, és a dir, el 24, 25, 26 i 31 de desembre i els dies 1 i 6 de gener, les trobades poden ser de màxim 10 persones sempre i quan siguin de 2 bombolles de convivència.
  • En relació a la mobilitat horària, es manté el confinament nocturn des de les 10 del vespre fins a les 6 del matí, excepte les nits de Nadal i de Cap d'Any, que s'amplia fins a la una de la matinada, i la nit de Reis, fins a les 23 hores.
  • Els bars i restaurants poden obrir al públic per a esmorzars i dinars, i per tant tindran permesa l’obertura en dues franges horàries: de les 7:30 a 9:30 del matí, i de les 13:00 a les 15:30 hores. Durant aquest interval de temps i fins a l'horari de recollida de menjar per emportar del vespre, hauran de tenir tancat.
  • Els establiments que fan menjar per emportar (bars, restaurants i comerços) poden obrir de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.

  • Pel que fa als espais, bars i restaurants poden obrir a l'interior, amb un 30% de l'aforament, i les terrasses. A les taules hi poden seure fins a 4 persones, ampliables a 6 si són bombolla de convivència.

  •  En els equipaments esportius en espais tancats es manté l’aforament màxim del 30% i amb cita prèvia.
  • Tant els comerços com els centres comercials podran continuar oberts amb les mateixes limitacions d’aforament que hi havia fins ara.
  • Les activitats culturals continuaran permeses amb un aforament del 30 per cent sempre i quan no sobrepassin les 1000 persones.
  • En l’àmbit de les residències es mantenen les mesures, amb cribratges continuats de tot el personal, que s’intensifica abans i després de Nadal.
  • El curs escolar es reprendrà el dia 11 de gener, en comptes del 8 de gener; una mesura que dona uns dies de marge per poder detectar casos de contagi durant les festes.
  • Pel que fa a les llars d'infants municipals, per motius de seguretat i salut, l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha decidit que els dies 4, 5, 7 i 8 de gener de 2021 les llars d'infants municipals Minerva i Sant Nicolau  romandran tancades.

  • Es continua recomanant que tota la jornada laboral possible es faci en la modalitat de teletreball.
Informació relacionada
Els propers dies tindrà lloc l'activació de la xarxa mòbil de nova generació a Sant Andreu de Llavaneres
A partir de divendres 4 de juny es flexibilitzen algunes mesures per contenir la covid-19
El Procicat també proposa que les trobades puguin ser de 10 persones
Les noves mesures de restricció s'allarguen fins al 25 d'abril
Si encara no heu rebut la primera dosi, contacteu amb el CAP de Llavaneres
La resolució tindrà efecte fins al 29 de març
Afecten les activitats extraescolars, l'esport i el comerç
S'aplicaran a partir de dilluns 22 de febrer i tindran una vigència de 7 dies
S'amplien les franges per als esmorzars i dinars en establiments de restauració
S'allarguen les mesures per aturar la tercera onada de Covid-19
A causa de les noves restriccions per aturar el tercer brot de covid-19
La Policia Local va aixecar deu actes per no respectar el toc de queda nocturn, dues per saltar-se el confinament, una per no dur mascareta i una altra per consumir beguda a la via pública
S'amplia el toc de queda per a les nits del 24 i el 31 de desembre i per a la nit de Reis
La Policia Local va aixecar set actes per saltar-se el confinament i quatre per tinença d'estupefaents i va obrir un atestat judicial per conduir sense permís
L'activitat presencial se suspèn a partir de divendres 30 d'octubre com a mesura per frenar la Covid-19
La resta d'activitats se suspenen a causa del segon brot de Covid-19
El govern català concreta les restriccions d'aquest nou Estat d'Alarma
Diputació de Barcelona
^