X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 15.01.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Emprendre a través del cooperativisme
Llavaneres manté la col·laboració amb Coop Maresme per contribuir a difondre les diferents possibilitat de l'Economia Social i Solidària

Un dels objectius del primer trimestre del 2021 de la regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum és reactivar els punts d'informació del cooperativisme. Les persones que hi estiguin interessades poden demanar cita prèvia a través d'aquest formulari web.

Per fer-ho possible, l'Ajuntament manté la col·laboració amb Coop Maresme, l’Ateneu Cooperatiu del Maresme perquè, de manera conjunta, durant aquest 2021 es puguin desenvolupar un seguit d'accions i activitats d’acord amb les necessitats detectades. L'acord de cooperació es va renovar a finals d'any. Podeu recuperar el conveni aquí.

Els principals àmbits d’actuació seran:

  • Difusió i visualització de l’Economia social i Solidària (ESS).
  • Mapa d’ESS: mapeig i diagnosi de l’economia social i solidària al Maresme.
  • Acompanyament en la constitució, consolidació i transformació a cooperativa, tallers i formacions per al foment de l’ESS a diferents col·lectius i activitats per al món educatiu.
  • Implicació en l’espai de governança estratègica i en el projecte de l'Ateneu Cooperatiu.

Què és l’Economia Social i Solidària?  
L'Economia Social i Solidària, també coneguda amb les sigles ESS, és el conjunt d’iniciatives socioeconòmiques, informals o formals, col·lectives o individuals, que donen prioritat a la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre de l’ànim de lucre. Una altra de les seves característiques és que són independents respecte els poders públics i actuar orientades per valors com la solidaritat, la participació, l’equitat, la inclusió i el compromís amb la comunitat. A més, són promotores del canvi social.

Quina és la missió de l'Ateneu Cooperatiu del Maresme?

Construir un model socioeconòmic basat en els principis del cooperativisme i en la col·lectivitat autoorganitzada per garantir una societat justa, solidària i de persones lliures.

Cita prèviaPodeu demanar hora de visita emplenant aquest formulari.

Diputació de Barcelona
^